Weekendkærester- forholdet der aldrig mister gnisten

At være kæreste på deltid kan være hårdt. Savn, jalousi og for lidt tid sammen kan tære på forholdet og give mange frustrationer.

I nogle tilfælde så meget, at det kan ende med et brud. Men der findes et sæt grundregler. Følger man dem, kan man vende weekendforholdet til noget nær det perfekte og bevare gnisten weekend efter weekend efter weekend ...

Et forhold, hvor man kun ses i weekenden, lyder besnærende. Man kan nyde hverdagen uden at behøve at tage hensyn til andre end sig selv. Og samtidig kan man se frem til at være sammen med kæresten i weekenden, hvor man er frisk, har fri og er fuld af overskud.

Man kan længes efter hinanden, for sexlivet bliver sjældent monotont. Gnisten bliver ved at være der, fordi man aldrig når at blive hverdag for hinanden.

Når weekenden er forbi, er man fyldt op og klar til at være sig selv uden partnerens krav. Man kan rende rundt i joggingtøj hele aftenen og vente med at vaske hår, eller man kan arbejde over uden at skulle tage hensyn til en kæreste, der forurettet venter med maden derhjemme.

Nogle mennesker har valgt at leve på denne måde og trives med det. Men faktum er, at et weekendforhold er den ufrivillige og eneste løsning for de fleste, som på grund af bopæl, uddannelse eller arbejde kun kan ses i weekenden.

Før eller siden vil man opleve, at tiden sammen er for knap. På to dage skal man nå, hvad andre par når på en uge. Man skal pleje familien og vennerne, deltage i fester og følge med i, hvad partneren oplever i løbet af ugen. Og man skal nå at være kærester, spise hyggelige middage og gå lange ture.

Det er næsten en fysisk umulighed at nå alt det på 48 timer. Der skal prioriteres, for at weekenden ikke bliver for presset. Og det, de fleste vælger at skære ned på, er at få snakket om de eventuelle problemer, man har i forholdet. Når tiden sammen er så knap, er det ekstra vigtigt, at weekenden forløber perfekt. Og så er der ikke tid til at tage problemer op.

Men det er ikke nogen løsning at fortrænge problemerne. Det er blot et spørgsmål om tid, før det brister. Og har man hobet en hel masse problemer op, kan det gøre forfærdelig ondt at tage hul på dem senere.

Derfor er det vigtigt at gøre sig klart, at weekendforholdet er underlagt den samme regel som alle andre parforhold, nemlig at man får talt om problemerne, når de opstår, og ikke skubber dem væk. Det kan være ting, man bliver såret over, noget, man savner, jalousi eller vrede.

Kæresten bliver såret, hvis man ønsker tid alene

Efter utallige weekender, hvor man har været intenst sammen i døgndrift og brugt al sin energi og opmærksomhed på kæresten, kan man godt få lyst til lidt tid alene.

Men et ønske om at være i fred et par timer kan nemt såre kæresten. Det opleves som en afvisning. Især hvis man i månedsvis kun har haft øje for hinanden.

I de fleste weekendforhold forventes det stiltiende, at man skal være sammen hvert sekund, når man nu endelig har mulighed for det. Det er derfor en god idé allerede i begyndelsen af forholdet at aftale, at man har lov til at være alene. Så bliver partneren ikke såret, når man første gang udtrykker et behov for lidt fred.

Et weekendforhold kræver også ro. Man er nødt til at acceptere, at man ikke kan nå alt det, andre par når. Noget af det, man kan vælge at nedprioritere, er familie og venner. Det gør weekenden mindre stresset og sammenpresset.

En af hemmelighederne bag et godt weekendforhold er netop, at man ikke er presset, men har god tid til at slappe af i hinandens selskab og med sig selv.

Det er også vigtigt, at man slækker lidt på drømmen om det perfekte og evigt lykkelige par og giver plads til noget, der ligner en hverdag. Dvs. at det skal være i orden, at man er træt, sur eller lidt ligeglad. Og det skal være i orden, at man bare har lyst til at drive den af i sofaen med avisen eller en god bog.

Det betyder fx, at fredag aften ikke partout skal stå på stearinlys, årgangsvin og den hedeste elskov. Hvis man ankommer efter en lang og trættende rejse, og kæresten modtager en på den måde, kan det ikke undgås, at man går skævt af hinanden. Dette er man nødt til at snakke om lige fra begyndelsen.

For sådan en start på weekenden kan præge stemningen frem til søndag. Selvom man glæder sig nok så meget til at se hinanden, kan humør og fysisk formåen ikke altid leve op til alt det, man gerne vil.

Mange kan sikkert også nikke genkendende til angsten for, at partneren finder en ny kæreste eller er sammen med en anden i dagene, hvor man er adskilt. Det er klart, at man er mere sårbar, når man ikke er sammen til hverdag og ikke har mulighed for at følge med i, hvad den anden foretager sig.

Her er det vigtigt, at man tager sin partners sårbarhed og jalousi alvorligt og ikke bare nedgør den. Bag jalousien ligger som regel en angst for at miste den, man holder af. Og det må tages alvorligt. Man må lytte til sin partner og bekræfte kærligheden ved at vise den og tale om den.

Den, der er jaloux, må ikke rette bebrejdelser mod den anden, men i stedet udtrykke sin angst for at miste og sit savn. Bebrejdelsen skubber partneren længere væk, hvorimod savnet skaber nærhed.

At føle sig som gæst i sin kærestes hjem

For mange weekendkærester er det frustrerende altid at føle sig som en gæst i den andens hjem. Man nærmest bor i en kuffert hver anden weekend og har hverken sine CD'er, bøger eller sin computer hos sig. Og samtidig skal man indordne sig under partnerens husregler og tage til takke med, hvad køleskabet indeholder.

Når man så er i sit eget hjem, føler man sig som vært - med deraf følgende pligt til at stå for underholdningen. Som vært kan man ikke rigtigt tillade sig at sætte sig ved computeren, tale i telefon i timevis eller sysle med noget andet.

Men det findes der nogle ganske enkle råd for. For det første er det vigtigt, at man fra starten sørger for at snakke om, hvordan man kan indrette sig, så begge er tilfredse og føler sig godt tilpas.

Gæsten kan fx fortælle værten, hvilke madvarer man gerne vil have i køkkenet. En bestemt ost, en speciel slags te eller letmælk frem for sødmælk er måske nok til, at man føler sig lidt mere hjemme.

Har man en bestemt hobby, er det også en god idé at anskaffe sig noget, som bliver liggende i kærestens hjem. Så behøver man ikke slæbe computerspil eller malergrej frem og tilbage hver weekend. Er der andre ting, der er vigtige for, at man kan føle sig hjemme, må man snakke om det. For hvis gæsten har noget at tage sig til, kan værten bedre tillade sig at sysle med sine egne ting.

Den vigtigste forudsætning for at få weekendforholdet til at fungere er altså, at man snakker ærligt sammen og fra begyndelsen afstikker nogle retningslinier, som begge kan stå inde for. Gør man det, kan man bevare nyforelskelsen og den erotiske gnist i meget lang tid. For man får aldrig nok af hinanden.

Newsletter background