Sådan tænder du ham

Du har efterhånden spenderet en hel formue på g-strenge, hofteholdere og skinnende push-up-bh'er. Og hvad har du fået ud af det? Ikke en døjt. Din kæreste har nemlig udviklet sig til en gnistløs franciskaner-munk, der på bekostning af jeres tidligere så stimulerende sexliv nu dyrker sin nye religion: arbejde, venner og tv. Er der liv? Er der håb?

Uanset hvad du gør, kommer der ingen buler i bukserne. Og det forstår du simpelthen ikke. For enhver ved jo, at mænd vil og kan hele tiden! Eller hva'?

Alle raske mænd og kvinder har sexlyst, fra de bliver født, til de dør. Og mænd har da som regel også mere lyst end kvinder. Men det er en myte, at mænd får lyst, bare de ser en kvinde i undertøj. Der skal altså mere til.

Det allerførste råd til kvinder med slappe og gnistløse mænd lyder derfor: Drop forventningerne om superelskeren med uendelige lyster.

Når kvinden bare vil og vil, og manden ikke har lyst, vil han tolke alt, hvad hun gør, som et forsøg på at få sex. Presset - fx i form af lækkert undertøj, smigrende komplimenter og dunkel belysning - vil virke kastrerende på de fleste mænd, siger sexologerne.

  • Står den på nedrullede gardiner, lys på bordet, entrecote og nyt undertøj, når jeg kommer ind ad døren, forsvinder lysten fuldstændigt. Så skal jeg virkelig præstere, fortæller Søren. Han er 40 år og har selv oplevet perioder, hvor han ikke havde lyst til sex.

Det er også vigtigt, at kvinden tror på sig selv. Hun skal ganske enkelt være overbevist om, at hun både i krop og sind er nøjagtig den sexgudinde, som hendes mand begærer allermest. Når først hun tror på det, gør han det også.

Problemer med stress og alkohol skal væk

Selvom det ifølge sexologer er normalt, når en mand pludselig ikke har lyst, er det ikke altid nok, at kvinden dæmper sine seksuelle forventninger og i øvrigt ved med sig selv, at hun er dødlækker.

Mandens manglende lyst til sex kan nemlig også bunde i store personlige problemer, der først skal tages hånd om. Det kan være stress, træthed, præstationsangst, pillemisbrug, for meget alkohol eller andre former for misbrug.

I givet fald kan kvinden te sig, lige så fjollet hun vil i blonder, lak og læder. Han har andre ting at tænke på og må have hjælp til at løse disse problemer, før han kan arbejde med sin sexlyst. Det kan også være, at netop hendes mand er en af de få, der ganske enkelt synes, at sex er uinteressant og spild af tid. De mænd har altid eksisteret, men er i dag mere synlige, da flere og flere henvender sig på sexklinikkerne i stedet for at gå og gemme på deres problem.

Hvis din mand hører til denne gruppe, er det bare synd for dig. Sexologerne er nemlig enige om, at kvinden i sådanne forhold faktisk ikke kan gøre ret meget. Jo mere hun agerer i påtagede kostumer og kulisser, des mindre lyst får han. Enten må hun affinde sig med situationen eller slutte forholdet og finde sig en ny og mere lidenskabelig mand.

Oftest er det dog slet ikke ubehag over for sex, der får mændene til at miste lysten. Det er i stedet alle de tanker, som de gør sig, om kvindens forventninger.

Allerede inden de får tøjet af, lider mændene under presset, der ligger forude: De ved, at de skal mobilisere en rejsning, der virkelig dur til noget. De skal levere en udløsning med kraft og styrke. Og de skal sørge for, at kvinden får en orgasme, helst i kategorien "over middel". Alene tanken om alle de krav gør, at nogle mænd simpelthen ikke orker at have sex og helst vil forsøge at slippe uden om anstrengelserne.

Tackl ikke præstationsangst med et: Det gør ikke noget, skat

Lisbeth på 28 år har prøvet at tackle problemer med kærestens præstationsangst:

  • Den første gang, han ikke kunne få rejsning, blev jeg så overrasket, at det fløj ud af munden på mig: "Er det noget, jeg har gjort?" Han blev lige så overrasket over min kommentar og sagde: "Næh, jeg er såmænd bare nervøs."

Måske skal kvinden nøjes med kort at kommentere hans manglende rejsning og så nusse videre i stedet for - i misforstået forståelse - pænt at lægge armene om ham og falde i søvn med et: Det gør sandelig da ingenting, skat, mener Lisbeth.

Hvis kvinden samtidig er én stor undskyldning under dynen - altså undskylder, at hun ikke er våd nok, er "for" våd, ikke kan få orgasme eller bare ikke kan få den hurtigt nok, ja, så er den arme mand helt i bund på skalaen over lyst.

Men hvad gør vi stakkels kvinder så? Vi må ikke have for meget lyst og kræve det utrolige. Og vi må heller ikke være underdanige og hele tiden undskylde, hvis vi ikke helt er, som vi tror, at manden ønsker, vi skal være.

Netop det spørgsmål har forfatteren Olivia St. Claire forsøgt at besvare i bogen "Tænd din mand på 203 måder". Hun siger, at når blot kvinden føler sig sexet, har selvtillid og er i stand til at nyde mandens krop, ja, så kan han slet ikke lade hende være.

Så overbevis dig selv om, at du er en sexgudinde. Og spring så på ham.