Ethvert samleje kan blive bedre

De fleste har oplevet et samleje, hvor alt er gået galt. Hun fik ikke orgasme, han kom for tidligt, og begge oplevede samlejet som dybt frustrerende. Lær at tale om stillinger og få tips til teknikken.

Mislykkede samlejer er et stort problem for mange par. Få ting kan få nerverne på højkant, som når det, der skulle have været en dejlig, intim oplevelse, kikser. Soveværelset formelig oser af skuffelse og skyldfølelse, som det kan tage dage at komme over.

Sexologer konstaterer ofte, at par ikke ved nok om samlejet. Parret har samleje, men ved ikke, hvilke muligheder de har for at forbedre det, så både kvinden og manden får større udbytte af samlejet.

Påvirkning fra pornofilm gør, at mænd ofte tror, at det er nok at støde penis frem og tilbage i skeden. At variere og finde på alle mulige samlejestillinger er dog heller ikke det vigtigste. Det handler om at skifte stilling et par gange under samlejet for at fremkalde så stor stimulans som muligt for begge parter.

Problemer med orgasme kan løses med en ny stilling

Penis kan styres i forskellige retninger og derfor stimulere de mest følsomme områder af vagina og de ydre kønsorganer. Stimulering af klitoris er meget vigtig, for at kvinden skal få orgasme.

Klitoris kan betragtes som sidestykket til mandens penis, således at området længst tilbage på klitoris modsvarer penisskaftet, mens den mest fremtrædende del modsvarer glansen på penis.

Det er vigtigt at huske, at skeden ikke er formet som et hulrum, men snarere som en sprække, hvor væggene rører ved hinanden. Man må derfor være klar over, at uanset hvilken stilling man anvender, så berører penis alle dele af skeden.

Prøv jer frem

Alle kvinder er imidlertid unikke, og det varierer fra tid til anden og fra kvinde til kvinde, hvad hun synes bedst om. Det kan derfor være klogt at prøve sig frem med forskellige stillinger for at udvide sine seksuelle muligheder.

En ny samlejestilling kan faktisk indebære, at en kvinde, som har svært ved at få orgasme, kan få det. Og at en mand, der har problemer med at kontrollere sin udløsning, bedre kan styre den.

Mange kvinder kan få orgasme, ved at klitoris stimuleres med hånden af enten kvinden selv eller af manden. For mange kvinder føles det imidlertid utilstrækkeligt, og de ønsker at få orgasme, mens mandens penis er inde i skeden.

Mange samlejer går alt for hurtigt

For at et samleje skal blive en god oplevelse for begge parter, skal mange elementer passe sammen, og et af de steder, hvor der ofte opstår problemer, er i samlejets tempo.

Erfaringen viser, at alt for mange gennemfører samlejet i et for hidsigt tempo, og at især kvinder sætter pris på, at samlejet udføres med bløde og langsomme stød.

Det indebærer naturligvis ikke, at manden ikke skal opleve samlejet som dejligt, men mange mænd udfører ofte for hurtige samlejebevægelser, fordi de tror, at kvinden - som de selv - tænder på det.

Hold fingerne for dig selv, mand

Et øjeblik, som mange kvinder oplever som frustrerende, er, når manden fører en finger ind i skeden for at mærke, om kvinden er fugtig. Alt for ofte tolker manden fugtigheden som et tegn på, at kvinden er klar til samlejet.

Men sådan behøver det slet ikke være. Mange kvinder er fugtige uden af den grund at være klar til samleje, og i visse tilfælde støder manden sin penis ind i skeden, uden at kvinden er klar, og kvinden siger ikke noget for ikke at såre manden.

Kvinden styrer

Det er faktisk langt bedre, at kvinden selv fører penis ind i skeden, når hun føler sig klar, og at manden afventer signaler fra kvinden, om at hun er klar til at begynde et samleje. Og det ved kvinden bedre end manden.

En anden fordel ved at kvinden selv fører penis ind, er, at hun jo ved, hvor hendes åbning befinder sig og kan føre penis ind i den takt og vinkel, hun foretrækker.

Hvis manden selv fører penis ind, er det sandsynligt, at han må lede sig frem, og mange kvinder bryder sig ikke om de små stød mod underlivet, der fremkommer, når manden leder efter skedens åbning.

Det kan få kvinden til at miste ophidselsen. Mange tror, at det vigtigste for en kvindes tilfredsstillelse er en stor penis. Men det er ofte vigtigere, hvordan manden anvender sin penis, når de støder, end penis størrelse.

Hurtig og langsomt

For de fleste kvinder føles det skønt at mærke penis inde i skeden, men mange kvinder siger også, at de ville værdsætte, hvis manden stoppede op og lå stille inde i skeden. Dette skulle kombineres med langsomme, bløde stød frem for hurtige og hidsige. Mange kvinder foretrækker, at manden veksler mellem hurtige og langsomme bevægelser under samlejet.

Det mest typiske er, at kvinden i begyndelsen vil have bløde bevægelser, og at hun, når orgasmen nærmer sig, vil have ændret bevægelserne til hurtige og lidt hårdere stød.

Find tempoet

Når orgasmen kommer, vil nogle kvinder have, at manden fortsætter med at støde, mens andre vil have, at manden ligger stille, så kvinden kan mærke, hvordan muskelsammentrækninger i skeden omslutter penis. Det er noget, som hvert enkelt par gør klogt i at tale om, så man finder frem til det tempo, som passer én bedst.

CAT-stilling med stor orgasmegaranti

Alle kender de traditionelle samlejestillinger, for eksempel missionærstillingen, samleje bagfra, stående samleje og samleje, hvor kvinden ligger eller sidder oven på manden.

Men der findes et par andre stillinger, hvor muligheden for at begge parter bliver tilfredsstillet er større. En af stillingerne er CAT-stillingen.

Den nye stilling kaldes catstillingen, hvilket er en forkortelse af The Coital Alignment Technique, der frit oversat betyder koordinerede samlejebevægelser. Den er især beregnet på at give kvinden orgasme, mens mandens penis er inde i skeden. Meget tyder på, at CAT-stillingen øger muligheden for, at manden og kvinden får orgasme samtidig.