5 tegn: Spot anoreksi og bulimi

Har du en mistanke om, at en af dine veninder, kollegaer eller familiemedlemmer har en spiseforstyrrelse? Se her, hvad du kan holde øje med, hvis du gerne vil hjælpe.

Hvis din veninde pludselig kun spiser frugt og grønt, får du måske en mistanke om, at hun har et svært forhold til mad. Tjek tegnene på en spiseforstyrrelse herunder.

Har du prøvet at sidde med en knugende mistanke om, at en veninde, søster eller kollega har et svært eller måske ligefrem sygeligt forhold til mad? Det kan i første omgang være vanskeligt at vurdere, om hun bare har fået en sund interesse for at tabe sig et par kilo, eller om hun har brug for hjælp. Du kan kigge efter nogle af følgende tegn, hvis du vil overveje, om du skal prøve at tale med hende om det.

5 ting, der kan tyde på en spiseforstyrrelse

  1. Hun virker pludselig mere ked af det end sædvanligt og har ikke samme energi, som hun plejer.

  2. Hun træner pludselig rigtig meget og foreslår fx, at I går en lang tur, hvis hun er ”kommet til” at spise noget sammen med dig.

  3. Hun spiser ikke meget, men taler meget om mad, studerer opskrifter og laver måske ofte fede retter til dig, som hun ikke selv rører.

  4. Hun skubber rundt med sin mad på tallerkenen og skærer den i meget små bidder, som bare ikke rigtig forsvinder op til munden.

  5. Hun spiser pludselig meget store mængder mad og kan ikke styre sig fra at hapse. Lige pludselig har hun udhulet et fransbrød bid for bid. Måske forsvinder hun bagefter til toilettet for at kaste op eller går en tur på flere timer.

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background