Annonce

Lisbeth Østergaard: “Denne morgenrutine er et must for mig – især på travle dage”

Hjemme hos tv- og podcastvært Lisbeth Østergaard er der ofte fart på i dagligdagen. Men morgenrutinen finder hun altid tid til – selv i de travleste perioder. Den giver hende nemlig ro og sørger for, at hun kommer godt fra start.

lisbeth oestergaard

Når sommerferien går på hæld, oplever mange af os noget af et temposkift. Lige som vi endelig er kommet helt ned i gear, skal der igen fuld fart på hverdagen – med job, skole, institution og alt derimellem – og det er ikke altid lige nemt at nå det hele.

Der er dog nogle ting, som er værd at prioritere, ligegyldigt hvor hektisk ugen er. I hvert fald hvis du spørger tv- og podcastvært Lisbeth Østergaard. Med job, mand og to små drenge er det ikke altid meget tid, hun har til sig selv i løbet af en dag. Derfor står de tidlige morgentimer, hvor resten af huset stadig sover, i selvomsorgens tegn – blandt andet med sund morgenmad og et skud plejende kollagenpulver i kaffen.

Psst … Læs også med i bunden af artiklen, hvor Lisbeth deler den simple, men effektive træningsrutine, hun sværger til, når tiden er knap.

Hvad har din sommer budt på i år?

“Sommeren har været SÅ dejlig! Vi har faktisk ‘bare’ været i Danmark og nydt alt det gode, vores eget lille land har at byde på. Vi har været en uge på Bornholm, en uge i København og en uge i Nordjylland.”

“Det har virkelig været skønt at steppe ud af madpakke/hente/bringe-ræset og nyde hinandens selskab. Der har været tid til både røget makrel, minigolf, en tur i Tivoli, vandland og klatrepark.”

Er det vigtigt for dig at komme ned i gear i ferien?

“Der er altid knald på i vores dagligdag, så derfor er det vigtigt for mig, at det er anderledes, når vi holder ferie. Well, der er altid fart på, når man har to drenge, men det er på en anden måde. Ferien er alligevel i et andet gear, og det sætter jeg pris på, for ellers brænder jeg ud.”

Gør du noget særligt for at passe på dig selv, når hverdagen er travl?

“At få tilpas med søvn er virkelig vigtig for mig. I travle perioder går jeg ekstra tidligt i seng for at have overskud til at klare dagene. Og så husker jeg mig selv på den gode gamle ‘man er, hvad man spiser’. Jo sundere jeg spiser, jo mere energi har jeg.”

“Jeg har også et infrarødt tæppe, som for mig er anti-stressende at bruge. For når jeg først ligger derunder, så er det bare at slappe af og lade kroppen få ro.”

For Lisbeth er det små ting i hverdagen, der gør, at hun har det godt i sig selv og sin krop – blandt andet træning, sund kost og et dagligt tilskud kollagen i morgenkaffen.

© Foto: Oslo Skin Lab

Hvornår føler du dig allerbedst tilpas i dig selv og din krop?

“Når jeg får trænet nok, spiser jeg også bedre. Det hele hænger ligesom sammen.”

Har du nogle særlige rutiner, der hjælper dig derhen?

“Min morgenrutine med et bad, der afsluttes med iskoldt vand, er et must. Og så en kop kaffe med kollagenpulver fra Oslo Skin Lab, inden resten af familien vågner. Den alenetid om morgenen er guld værd.”

Er der noget af det, du altid prioriterer, ligegyldigt hvor travlt du har?

“Hudpleje, kollagen og kosttilskud. Det tager jo ingen tid og er med til, at dagen kommer godt fra start. Det giver en ro samtidig med, at jeg føler mig ‘kampklar’ til dagens udfordringer.”

Hvorfor lige kollagenpulver? Hvilken effekt har du oplevet?

“Jeg har taget kollagen i snart to år, og jeg vil absolut ikke være foruden. Alene det, at jeg ved, at kollagenniveauet i huden falder med 1-2 % om året fra 25-årsalderen, gør, at jeg på ingen måde vil undvære det. Jeg tør ikke at stoppe!”

“Jeg har intet behov for at ligne en på 25, men kan jeg holde de dybe rynker bare lidt på afstand, så tager jeg gerne det med. Jeg bruger ofte kollagenpulver i min kaffe, fordi det er så supernemt – og ellers ryger det i min smoothie, skyr, grød eller juice. Det er jo smagsneutralt og kan blandes i alt.”

Ferien er ved at være forbi, og mange skal tilbage til hverdagen. Har du et tip til en effektiv træningsrutine, der kan klemmes ind på selv de mest hektiske dage?

“Hvis jeg virkelig er presset, men gerne vil nå en træning, kører jeg en 3 x 100. Det tager ikke lang tid, men er alligevel effektivt, og man får pulsen lidt op. Øvelserne kan variere, men jeg kører oftest: 100 airsquats, 100 mavebøjninger og 100 lunges.”

Få 50 % rabat på Lisbeths go-to kollagen

Vil du også prøve det populære kollagenpulver, som Lisbeth bruger til at pleje sin hud indefra? Som i FORM-læser får du lige nu 50 % rabat på første pakke ved brug af koden “IFORM50” – eller helt automatisk, hvis du følger linket her.

En pakke The Solution™ Beauty Collagen består af 28 dagsdoser, og du får produktet leveret lige til døren hver måned. Der er ingen bindingsperiode.

Kollagenpulveret fra Oslo Skin Lab, som Lisbeth starter hver morgen med, er smagsneutralt og kan derfor nemt blandes op i et glas vand, juice eller kaffe.

© Foto: Oslo Skin Lab
  Mest læste lige nu
  Sunde opskrifter

  Sådan laver du perfekte søde kartofler i ovn

  333 kcal
  40 minutter
  Vægttab

  BMI-BEREGNER: Regn ud, om din vægt er normal

  Madplaner

  Madplan uge 50: Klar til en rød uge?

  Yoga-øvelser

  Kriger 2

  Superfood

  Kan du heller ikke få kernerne ud? Vi hjælper dig her!

  Psykologi

  Sådan undgår du at være en pleaser

  Psykologi

  Test: Er du en pleaser?

  Yoga

  9 gode grunde til at dyrke yoga

  Yoga-øvelser

  Hunden

  Yoga-øvelser

  Kobraen

  Mere om Sundhed
  Sundhed

  TEST: Hvor godt beskytter du dit immunforsvar?

  Sundhed

  Genstart din energi

  Sundhed

  3 effektive veje til at få mere energi

  Sundhed

  9 overskuelige tiltag, der gør dig sundere

  Sundhed

  Rygsmerter – få styr på fup og fakta

  Sundhed

  Hvorfor kan jeg ikke kende forskel på højre og venstre?

  Sundhed

  5 fantastiske fordele ved at være høj

  Sundhed

  5 overraskende fordele ved at være lille i højden

  Sundhed

  19 tips til at skrue op for nydelsen i efteråret

  Sundhed

  Forskning: Étbens-test kan afsløre, hvor længe du lever

  Sundhed

  Kickstart dit immunforsvar med denne sunde ugeplan

  Newsletter background
  I FORM anbefaler
  Superfood

  Tjek vores bedste opskrifter med rødkål

  Forebyggelse

  Derfor er sauna så sundt

  Psykologi

  Test dig selv: Er du optimist eller pessimist?

  Om I FORM

  Let at leve sundt: I FORMs træningsunivers og madplaner hjælper dig

  Forebyggelse

  Skal du være bekymret for nattesved?

  Flad mave

  Mavecamp for begyndere: Følg dette effektive program og se resultater

  Træning

  Få mere energi med denne morgentræning, der strækker og styrker

  Psykologi

  Depressions-test: Er du mere end bare trist?

  Styrketræning

  Nybegynder? Sådan kommer du nemt i gang med styrketræningen

  Styrketræning

  Farvel fedt, hej muskler