Annonce

Hvor sunde er dine tarme egentlig?

Dit tarmsystem har større betydning for din sundhed, end du måske lige tror. Bliv klogere her, og se, hvordan du finder ud af, om dine tarme er i topform – eller om de trænger til lidt ekstra omsorg.

Dame der løber med tarme i balance

De vigtige bakterier

Tarme og tarmbakterier er måske ikke det første, du leder tankerne hen på, når du hører ordet “sundhed”. Men faktisk er der god grund til også at tænke denne del af kroppen ind i din selvplejerutine.

Bakterierne i dine tarme, også kaldet mikrobiomet, udfører nemlig en række opgaver, der påvirker, hvordan du har det. Blandt andet spiller de en vigtig rolle i kroppens immunforsvar og generelle modstandskraft.

Fordelingen af bakterier, vira og svampe i tarmsystemet er unik fra person til person. De fleste af mikroorganismerne har det til fælles, at de ikke er farlige – og vil du optimere din tarmsundhed, er det en fordel at vide, hvilke gavnlige og ikke gavnlige bakterier der findes i lige præcis dit mikrobiom. På den måde kan du blive klogere på, om din tarmflora er i balance.

Lær dit system at kende

Med netop dette in mente har danske Unseen Bio udviklet en såkaldt ‘mikrobiom-test’ (link), der kan give dig indsigt i dine personlige tarmbakterier.

Det lyder måske umiddelbart kompliceret, men de få trin, du selv skal klare, er ganske simple; du får testen tilsendt med posten, registrerer, hvad du spiser de næste fem dage, og tager en afføringsprøve, som en ekspert herefter undersøger i et laboratorium.

Svaret viser først og fremmest en komplet analyse af din tarms biodiversitet, og hvilke bakteriearter der lever her. Men ud fra disse data er det også muligt at få en eksperts personlige og realistiske bud på, hvad du så faktisk kan gøre for at holde dit tarmsystem i topform. Måske er der bestemte fødevarer, du skal spise mere af, eller nogle særlige bakteriearter, du ikke har og som findes i form af probiotiske kosttilskud.

Resultatet, du får retur på testen, er med andre ord lidt som et skræddersyet træningsprogram – bare til dine tarme.

Vil du finde ud af, hvor god form dine tarme er i? Se mere på unseenbio.dk

Skærm med test af unseen bio

UNSEEN-PRODUKT-SCREEN Med en mikrobiom-test fra Unseen Bio kan du blive klogere på din tarmsundhed, og hvad du selv kan gøre for at pleje og optimere dit system.

© Unseen Bio

  Bliv sund og stærk med I FORM!

  I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

  På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

  Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

  Newsletter background