Får du hængebryster af din bh?

Vi har samlet 8 udbredte myter om din bh. Se her, om de overhovedet holder stik!

kvinde med bh

De fleste kvinder bruger en bh, og den findes i alskens former, farver og størrelser. Der findes da også mindst ligeså mange mere eller mindre mærkelige myter om bh'en. Her kan du læse, om der er hold i dem eller ej.

Din bh giver hængebryster

Måske: En fransk forsker hævdede på baggrund af en undersøgelse af 330 kvinder, at bh'en svækker brysternes støttevæv. Undersøgelsen viste, at kvinder, der ikke brugte bh, faktisk havde fastere bryster end de, der brugte bh. Undersøgelsen blev dog mødt med en vis skepsis, da den ikke var repræsentativ for den brede befolkning. Den tog heller ikke hensyn til bryststørrelse eller kvindernes fysik.

Du får ondt i ryggen

Falsk: Selvom det er oplagt at tro, at stramme bøjle-bh'er giver smerter i ryg og nakke, findes der ingen videnskabelig dokumentation for, at der er en sammenhæng mellem bh'er og smerter. Har du store, tunge bryster, oplever du måske smerter, men det har intet med bh'en at gøre.

Din bh giver dig kræft

Falsk: En af de sejlivede myter om bh'en går på, at den skulle være kræftfremkaldende. Men bare rolig: der er intet om det. Bh'en afgiver hverken giftstoffer eller blokerer dræningen af lymfevæsken, som det har været hævdet. Desuden fik kvinder brystkræft, længe før bh'en var opfundet.

Søvn med bh giver faste bryster

Falsk: Tja, denne her myte deler vandene. Nogle beholder trofast deres bh på om natten for komfortens skyld, andre fordi de er overbevist om, at det er hemmeligheden bag faste bryster - men intet tyder på, at det skulle være tilfældet. Og lad os være ærlige – det er ikke rart at have bh på døgnet rundt.

Det er skadeligt at sove med bh

Falsk: Nå, men hvad så med den modsatte myte om, at det skader at sove med bh? Nej. Den er heller ikke sand. Som sagt gør det hverken til eller fra at sove med bh. Det skader ikke – men hvis du bruger bøjle-bh, kan det være en tvivlsom fornøjelse.

En god bh varer hele livet

Falsk: Din bh mister sin elasticitet med tiden. En bh, du bruger ofte, holder derfor i gennemsnit cirka et års tid, før det er på tide at skifte den ud. Hvis bh'en ikke støtter mere, selvom den er sat i det inderste hak, er det på høje tide at skifte.

Træning uden bh giver hængebryster

Sandt: En sportsbh er essentiel, hvis du ikke vil have slappe bryster af din træning. Træning udsætter dine bryster for et stort pres, og hud og væv kan nemt blive overstrakt. Bruger du imidlertid en god sportsbh, får dine bryster den bedste beskyttelse mod den ekstreme belastning. Og lad os bare erkende det: Hvor er det fede i at få faste baller, hvis brysterne samtidig bliver slappe?

Det er skålen, der støtter brystet

Falsk: Faktisk er det båndet under barmen, hvilket vil sige omkredsen, der holder brystet oppe. Når du køber en bh, skal du derfor kunne passe den i det yderste hak. Når bh'en mister elasticitet, kan du så stramme den ind.