7 geniale genveje til et sundere liv

Det behøver slet ikke være så svært at være sund. Vi har samlet 7 smutveje, der giver dig en sundere hverdag.

Kvinde sidder på trappe med vandflaske i hånden

Er du træt af at sætte store og urealistiske sundhedsmål, du alligevel aldrig når? Start med de nemme stik. Her har vi samlet 7 af slagsen, der giver dig en sundere hverdag.

3 gange dagligt skal du fylde din drikkedunk. Du har nemlig minimum brug for 1½ liter væske i døgnet ifølge de officielle anbefalinger. Sveder du meget, eller er du meget fysisk aktiv, har du brug for mere væske end normalt.

Sov uden tøj Når du sover i dit Eva-kostume, har du nemmere ved at holde din kropstemperatur nede. Det gør, at du udløser mere af søvnhormonet melatonin, der giver dig en bedre søvnkvalitet. Sover du sammen med en partner, kickstarter følelsen af hud mod hud desuden udskillelsen af hormonet oxytocin, hvilket øger sexlysten.

Tyg tyggegummi med mintsmag, når du besøger supermarkedet. Smagen af mint mindsker nemlig trangen til søde sager

Spar på saltet
Sæt din saltkværn væk, så du vænner dig til at smage på maden, inden du giver den gas med det hvide mineral. Når du ikke kan se saltet, glemmer du måske helt, at det er en mulighed.

Slap af inden sengetid Sæt en alarm til at ringe én time før, du skal i seng, og lad den sidste time inden sengetid være skærmfri. På den måde falder dit nervesystem hurtigere til ro, du får nemmere ved at falde i søvn, og kvaliteten af din søvn vil også forbedres.

Ret ryggen Hold dit hoved i direkte forlængelse af rygsøjlen, så du ikke sidder, står eller går i en foroverbøjet position og falder sammen i ryggen. Det er bedst for kroppen, og du ser både mere rank og slank ud.

Læs
Når du sætter dig behageligt til rette med en spændende bog og lever dig ind i en anden verden, vil din hjerterytme falde og dine muskler blive mere afslappede. Det er alt sammen med til at øge din mentale sundhed, så giv endelig dig selv en velfortjent timeout med en god bog.