Fire hurtige tips mod akut spisetrang

Hvad gør du, når du for 117. gang tager dig selv i at styre direkte mod køleskabet eller slikskuffen?

1. Stop op

... og tag et glas vand. Så får du lige en pause, hvor du kan tænke over, hvad det egentlig er, du har brug for. Er du rent faktisk sulten? Hvis ja, så åbn køleskabet, og find noget godt og rigtigt at spise, og nyd det. Men måske er du nærmere rastløs, stresset eller ked af det? Så prøv at gøre noget, der helt akut kan dulme den følelse og som ikke er mad. Gå fx en tur, ring til en veninde, lav en kop te eller lyt til musik.

2. Kig på dit fremtids-jeg

Se dig selv, som du gerne vil være, når du har tabt dig. Tænk over, hvad hun ville gøre nu? Se hende for dig, og overvej, om det en god idé at spise nu, hvis du vil være ligesom hende?

3. Mærk efter i maven

... hvordan det vil føles, hvis du spiser den pose vingummi. Kan du mærke, hvordan den vil ligge som en massiv og ufordøjelig gummiklump i maven? Eller den halve liter jordbæris? Du ved, at du kommer til at sove dårligt, hvis du spiser is, lige før du skal i seng. Tænk frem, og mind dig selv om, hvordan du har det, efter at du har trøstespist, og brug det som argument for at lade være.

4. Giv dig selv et åndeligt kram

Forestil dig et hvidt lys eller varme dér, hvor du kan mærke din madtrang. Eller forestil dig, at du omgiver dig selv med blid musik. Måske lyder det lige lovlig alternativt for dig. Men nogle mennesker kan træne sig op til at dulme madtrangen ved på den måde at give sig selv lidt hurtig omsorg eller et symbolsk kram.