Hyldeblomstsaft

3 dage

Lav din egen hyldeblomstsaft uden sukker med denne opskrift med stjerneanis og kanel.

Sommerens bedste opskrifter.

Sukkerfri hyldeblomstsaft

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 40 hyldeblomstklaser
  • 3 økocitroner
  • 2 økolime
  • 3 stænger kanel
  • 3 stk. stjerneanis
  • 1 tsk. røde peberkorn
  • 5 tsk. stevia
  • 3 spsk. agavesirup
  • 3 liter kogende vand

Sådan laver du hyldeblomstsaft

  • Kom hyldeblomsterne i en stor skål. Skyl citron og lime, skær dem i skiver, og læg dem og de øvrige ingredienser (på nær vandet) ned i skålen.
  • Hæld kogende vand over, og rør rundt med en ske i 2 min. Smag evt. til med mere stevia.
  • Dæk skålen til, og sæt det køligt i 2-3 dage.
  • Hæld saften op i et saftklæde, filtrer urenhederne fra og fyld på flasker.
  • Du skal blande 1 del saft med 2 dele vand.
  • Saften kan holde sig i 3 uger i køleskabet.
  • Den kan sagtens fryses, så lav bare en stor portion!