Hjemmelavet mayonnaise

Der er masser at smag at hente ved at røre sin egen mayonaise, om det er til den fine frokost eller blot til en forkælet æggemad.

Slip for tilsætningsstoffer og rør din egen mayonaise

Hjemmelavet mayonnaise

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 nip fint havsalt
  • ½ tsk. hvidvinseddike
  • ½ tsk. citronsaft
  • 2 dl neutral olie: vindruekerneolie, solsikkeolie, majsolie eller koldpresset rapsolie på hvid raps (fåes p.t. fx i Netto og i supermarkeder)

Sådan gør du

  • Alle ingredienserne skal have stuetemperatur. Pisk blommerne med slat, eddike og citron og tilsæt nu olien lidt ad gangen i dryp/en tynd stråle, mens der piskes konstant. Manuelt eller med elektrisk pisker. Pisk til mayonnaisen er tyk og har den fylde og konsistens, du kender. Smag til med salt, om nødvendigt.
  • Rører du mayonnaisen med hvidløg, har du en aioli. Tilføjer du koncentreret tomatpuré og lidt worchestershiresauce, har du en tomatiseret aioli.
  • Rører du mayonnaisen med finthakket frisk rød chili, har du en chilimayonnaise.

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background