Annonce for hellofresh.dk

Gør klar til grillsæsonen

Varmere temperaturer nærmer sig med hastige skridt, og dette betyder, at grillsæsonen snart står for døren. Til trods for at nogle griller hele året rundt, er sommeren nu alligevel grillsæsonens højtid. Der er intet som både duften og smagen af lækker grillmad, og samtidig er grillaftener den perfekte måde at samle familie og venner på. Læs med nedenfor, og få vores bedste tips til, hvordan du bedst muligt forbereder dig på grillsæsonen.

Tjek dit grilludstyr

Hvis din grill ikke har været brugt i et godt stykke tid, er det en god idé at starte ud med at tjekke, om alt udstyret virker. Der er nemlig ikke noget værre end at være klar til at lægge bøfferne på grillen for derefter at opdage, at gasflasken faktisk er tom. Eller at grillen ikke er blevet rengjort siden sidste sæson.

Du bør derfor først og fremmest tjekke, om din grill fungerer som den skal. Hvis du har en gasgrill, er det vigtigt, at du tjekker op på gasbeholdningen, og hvis du er mere til kulgrill, så er det en god idé at have rigeligt med kul på lager. Og måske du har behov for nyt tilbehør såsom en pizzasten eller grillspyd, hvis de gamle redskaber er slidte eller rustne? Det er også en god idé at rengøre grillen grundigt inden brug, så du er helt klar til sæsonstart.

Hvis du endnu ikke har en grill, så er det nu, du skal få fat i en. Du kan med fordel overveje, om du er mest til kul- eller gasgrill, da selve måden at grille på er vidt forskellig ved de to typer.

Udforsk nye grillretter

Sommer rimer på lange, lyse grillaftener, og de fleste af os er vant til at tilberede de samme grillretter år efter år. Og ligesom med ethvert andet måltid kan det være svært at finde på noget nyt. Grillmad kan altså også blive forudsigeligt, og det er derfor oplagt at bruge ventetiden på at overveje, hvad du gerne vil tilberede på grillen, når det endelig er tid til at tænde op for grillen. På den måde undgår du, at du hurtigt kører træt i grillpølser og hamburgere.

Der findes uendelige muligheder for, hvordan du kan bringe lidt fornyelse ind i grillmaden, og du kan eksempelvis bruge ventetiden på at lede efter helt nye grillretter med sommerens bedste råvarer, søge anderledes former for tilbehør til dine velkendte favoritter eller prøve spændende krydderier eller marinader, der kan spice din grillmad op. Du kan heldigvis finde inspiration til grillmaden en masse forskellige steder, og du kan eksempelvis tage et kig på grillopskrifter fra HelloFresh.

Gør klar til hygge på terrassen

At grille er meget mere end lækker mad med god smag. Det er nemlig også lig med hyggelige sommeraftener på terrassen med familie og venner. Det er derfor oplagt at gøre rammerne klar til gode grillaftener allerede nu, så du kan få den bedst mulige start på grillsæsonen.

Efter en vinter, hvor terrassen er udsat for lidt af hvert, er det en god idé først at give din terrasse en kærlig hånd. Det er også tid til at finde sættet med havemøbler frem fra gemmerne, og hvis du vil skabe nogle ekstra hyggelige rammer om sommerens kommende grillaftener, kan du med fordel investere i krukker med farverige blomster, hyggelige lanterner eller lækre stolehynder. Alt dette gør blot, at det er hyggeligere at nyde grillmaden på terrassen.