Salat to-go med tofusticks

30 minutter

Er du vegetar eller bare vild med tofu? Så er det her en salat for dig.

Salat to-go med tofusticks

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 260 g tofu
  • 1 æg
  • ½ spsk. god mayonnaise
  • ½ spsk. dijonsennep
  • 2 tsk. salt
  • 1 fed hvidløg
  • 2 drys peber
  • 40 g revet parmesanost
  • ½ tsk. paprika

Grønsagsstave

  • 10 grønne friske asparges
  • 1 rød peber
  • 4 gulerødder
  • 2 rødløg

Pynt

  • Mynteblade

Yoghurtdressing

  • 1 dl yoghurt
  • 2 tsk. citronsaft
  • Citronskal fra ¼ citron
  • 2 drys salt
  • 2 drys peber
  • ½ håndfuld mynteblade
  • 2 tsk. mayonnaise
  • 1 finthakket hvidløg
  • 2 skvis cayennepeber

Sådan gør du

  • Skær tofuen i ca. 10 cm lange stænger.
  • Bland æg, sennep, mayo og krydderier sammen i en skål.
  • Riv parmesanosten fint, og spred det ud på en tallerken.
  • Dyp nu først tofuen i æggemassen og så i parmesanosten.
  • Læg stængerne i en bradepande, og sæt det i ovnen ved 200 grader i 15 min. og til sidst på max varme i 2 min.
  • Rør alle ingredienserne til dressingen sammen.
  • Skær gulerødder, rød peber og asparges ud i stave.
  • Læg dressingen i bunden af glasset, og placer så tofusticks og grønt på højkant ovenpå.
  • Hak mynten fint, og drys over salaten.

Vil du spise mere vegetarisk til aftensmad? Find flere sunde vegetar opskrifter her