Vingummiruller med bær og lakrids

8-10 timer
29 kcal

Prøv en af de tre lækre variationer med smag af bær, frugt og lakrids, alle uden sukker.

Vingummiruller med bær og lakrids

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk. af hver

Sweet‘n'sour - 9 stk.

  • 66 g mango (gerne frossen, men så skal den tø lidt op inden brug)
  • bløde tørrede abrikoser (vigtigt, at de er bløde)
  • ¼ knsp. vaniljepulver
  • ¼ knsp. stevia

Wild'n'berry - 9 stk.

  • 66 g frosne hindbær
  • ¼ banan
  • ¼ tsk. stevia
  • ¼ knsp. vaniljepulver

Fruity licorice - 9 stk.

  • 1⅓ dl æblemos uden sukker
  • ½ tsk. fint lakridspulver, fx fra Johan Bülow lakrids

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienserne til hver af de to frugtruller i en blender eller foodprocessor. Blend det til en ensartet masse. Det er vigtigt, at der ikke er store frugtstykker tilbage – alt skal være fint, for at det fungerer.
  • Til lakridsrullerne rører du blot æblemos sammen med lakridspulver. Nu er du klar til at bage rullerne.
  • Kom bagepapir på en bradepande, og fordel massen på bagepapiret.
  • Glat den ud, så den er lige tyk overalt. Massen skal være lige præcis så tynd, at du ikke kan se bagepapiret.
  • Bag massen ved 50 grader varmluft i 8-10 timer (afhænger af tykkelsen). Det er en god idé at åbne lågen nogle gange undervejs, så du får noget af den fugt ud, der dannes inde i ovnen.
  • NB! Det kan sagtens være, at massen skal have længere tid, hvis du har lavet den lidt tyk. Den skal være tør (men ikke knasende), når du tager den ud.
  • Tag massen af bagepapiret, og klip den i strimler a ca. 3 cm's bredde med en saks. Rul dem til små ruller.
  • Opbevares i en lufttæt boks eller glas.

Holdbarhed ca. 1 måned på køl.