Slank livret: Panna cotta

Vi har slanket den originale opskrift ved at bruge skummetmælk og mager græsk yoghurt i stedet for den fede fløde.

30. august 2010 af I FORM-redaktionen

Panna cotta

1 person

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 5 minutter

Tilberedningstid: 15 minutter

Tid i alt: 4, 5 timer - Trækketid: 4 timer

INGREDIENSER

1 dl skummetmælk

1/4 vaniljestang

1 spsk. rørsukker

1/2 dl mager græsk yoghurt

11/2 blad husblas

Frugt

100 g æble

100 g pære

50 g blåbær

1 tsk. rørsukker

2 spsk. vand

1 stjerneanis

Tilberedning


Kog mælk, vaniljekorn og -stang og sukker sammen. Udblød husblas i koldt vand i fem minutter, og smelt det i den varme mælk. Rør blandingen med yoghurt, og kom det i en portionsform, evt. af silikone. Stil panna cottaen koldt mindst fire timer og gerne til næste dag.

Skær æble og pære i tern på ca. 1 x 1 cm. Kog sukker, vand og stjerneanis sammen, og kom frugten i. Lad det koge 1-2 minutter, til frugten er blød, men ikke udkogt. Vend friske, skyllede blåbær i. Lad det blive helt koldt. Tag stjerneanissen op, vend panna cottaen ud på en tallerken, og fordel frugten omkring den.

Næringsindhold pr. portion

Energi: 294 kcal

Protein: 8 g

Fedt: 2 g

Kulhydrat: 64 g

Kostfibre: 7 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte køber du nyt tøj eller udstyr til træning?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: