Pizza med kylling og bund af sød kartoffel

50 minutter
672 kcal

Lyst til hjemmelavet pizza? Så skulle du prøve denne lækre fætter med kylling, barbecuesauce og rødløg – mums! Få en nem opskrift uden mel her.

Pizza med kylling og bund af sød kartoffel

LÆKKER PIZZA med en skøn bund helt uden mel. I stedet er der brugt søde kartofler, æg og havregryn. Tåler du ikke gluten, så husk at sikre dig, at du bruger garanteret glutenfri gryn.

© wichmann+bendtsen

Pizza med kylling og bund af sød kartoffel

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Bund:

  • 330 g sød kartoffel, uden skræl
  • 3 dl grovvalsede havregryn
  • 3 æg
  • ¾ tsk. havsalt

Topping:

  • 100 g kyllingebrystfilet
  • Ekstra jomfruolivenolie
  • 4 spsk. barbecuesauce
  • ½ rødløg
  • 50 g mozzarellaost, revet
  • Frisk koriander
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 200 gr. varmluft.
  • Blend sød kartoffel med havregryn i en foodprocessor, til det er helt finthakket. Tilsæt resten af ingredienserne, og blend, til du har en tyk, sammenhængende dej. Alternativt kan du rive sød kartoffel fint og blande med håndkraft.
  • Brug en ske til at forme to pizzaer på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ca. 25 min., til de er let gyldne.
  • Steg kylling på panden i lidt olivenolie. Trevl den gennemstegte kylling med to gafler, og vend med 1 spsk. barbecuesauce. Hak rødløget fint.
  • Tag de gyldne pizzaer ud af ovnen, og vend dem forsigtigt. Fordel barbecuesauce, fintsnittet rødløg, kylling og revet mozzarella på pizzaerne, og giv dem 10 min. mere i ovnen.
  • Pynt pizzaerne med frisk koriander, og servér dem evt. med en sprød salat.

TIP Er du ikke til koriander som topping, så brug bredbladet persille i stedet.