Hjemmelavet hønse-og grønsagsbouillon

2 timer

Med de rigtige råvarer kan du lave en sund hønse- og grønsagsbouillon helt fra bunden. Brug den i en hønsekødssuppe eller til at give ekstra smag til andre supper og saucer.

Sådan laver du en lækker hønse- og grønsagsbouillon fra bunden.

Hjemmelavet hønse-og grønsagsbouillon

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 2 god kylling

Suppevisk

  • 2 bundt buket timian
  • 2 bundt bredbladede nøgne persillekviste
  • 4 gule løg
  • 2 porre
  • 2 gulerod
  • ½ knoldselleri
  • 2 persillerod
  • 4 spsk. havsalt
  • 24 sorte peberkorn

Sådan gør du

  • Rens kyllingen indvendigt, og skær det synlige fedt fra.
  • Læg kyllingen i en stor suppegryde (8 liter) og kom de istandgjorte urter ved, salt og peberkorn.
  • Hæld vand over, så det dækker ingredienserne godt og vel.
  • Sæt gryden i kog og lad den simre i en time.
  • Tag gryden af varmen og lad den stå i en halv time.
  • Si suppen og lad den afkøle.
  • Hæld den på bøtter i passende portioner. Og frys disse ned.
  • Pil den afkølede kylling og du har dejligt kylliingekød til: hønsekødssuppe, karrysuppe o.a., sandwich, salater, pålæg o.a.