Bolsjebedesalat

Asiatisk inspireret vintersalat med oksemørbrad, bolsjebeder, grape og syltet ingefær.

6. januar 2014 af I FORM

Opskriften er til 1 person

Kød

125 g oksemørbrad
½ tsk. olivenolie til stegning
1 knivspids chili
½ fed hvidløg i skiver
Havsalt og friskkværnet peber

Salat

1 bolsjebede
¼ rød peberfrugt
¼ grape
¼ lime
15 g valnødder
1 knivspids chili
½ tsk. kokosolie til stegning
1 håndfuld koriander

Dressing

½ tsk. sojasauce
1 spsk. fishsauce
1 spsk. limejuice
1 knivspids Stevia

Tilbehør

15 g ingefær (gerne i lage dagen før)
1 dl æblecider-eddike
½ tsk. Stevia


  • Varm olien op, og steg oksemørbraden med krydderierne på panden, indtil den er mør, i ca. 10 min. Lad oksemørbraden hvile i ca. 5 min., inden du skærer den ud i skiver.
  • Kør bolsjebeden på et mandolinjern, og skær de resterende grønsager og grape, som du vil.
  • Rist valnødderne på panden i kokosolie og chili.
  • Skær ingefæren meget tyndt på et mandolinjern. Ryst ingredienserne til dressing sammen, og læg ingefæren i æbleciderlagen (hvis du ikke gjorde det i går).
  • Anret salaten og dryp med lime.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler