Bolsjebedesalat

25 minutter
403 kcal

Asiatisk inspireret vintersalat med oksemørbrad, bolsjebeder, grape og syltet ingefær.

Bolsjebedesalat

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

Kød

  • 250 g oksemørbrad
  • 1 tsk. olivenolie til stegning
  • 2 knivspids chili
  • 1 fed hvidløg i skiver
  • Havsalt og friskkværnet peber

Salat

  • 2 bolsjebede
  • ½ rød peberfrugt
  • ½ grape
  • ½ lime
  • 30 g valnødder
  • 2 nip chili
  • 1 tsk. kokosolie til stegning
  • 2 håndfuld koriander

Dressing

  • 1 tsk. sojasauce
  • 2 spsk. fishsauce
  • 2 spsk. limejuice
  • 2 nip Stevia

Tilbehør

  • 30 g ingefær (gerne i lage dagen før)
  • 2 dl æblecider-eddike
  • 1 tsk. Stevia

Tilberedning

  • Varm olien op, og steg oksemørbraden med krydderierne på panden, indtil den er mør, i ca. 10 min. Lad oksemørbraden hvile i ca. 5 min., inden du skærer den ud i skiver.
  • Kør bolsjebeden på et mandolinjern, og skær de resterende grønsager og grape, som du vil.
  • Rist valnødderne på panden i kokosolie og chili.
  • Skær ingefæren meget tyndt på et mandolinjern. Ryst ingredienserne til dressing sammen, og læg ingefæren i æbleciderlagen (hvis du ikke gjorde det i går).
  • Anret salaten og dryp med lime.