Du kan sagtens købe grundsaucen Sambal i asiatiske forretninger, men hvorfor ikke lave den selv? Her får du opskriften på en skøn Sambal-chillisauce, som vil henføre dig til asiatiske himmelstrøg.
1
dl
tamarindpasta (kan købes i asiastisk butikker)
1½
tsk.
salt
1
spsk.
palmesukker (kan købes i asiastisk butikker)
Sådan gør du:
Lig chilierne i varmt vand i 20 minutter. Brug en foodprocessor til at lave en pure af løg, chili, hvidløg og tørret rejepasta.
Tilsæt olien for at hjælpe ingredienserne med at blande sig, indtil du har en tyk paste. Opvarm en wok med den resterende olie, og når olien er varm, tilsætter du pasten.
Tilføj tamarindpasta, salt og sukker. Lad saucen simre i et par minutter, og lad den herefter afkøle fuldstændigt ved at opbevares den i en steriliseret flaske i køleskabet.