Lav den lækreste Sambal-chilisauce

30 minutter

Du kan sagtens købe grundsaucen Sambal i asiatiske forretninger, men hvorfor ikke lave den selv? Her får du opskriften på en skøn Sambal-chillisauce, som vil henføre dig til asiatiske himmelstrøg.

Lav den lækreste Sambal-chilisauce

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 10 stk. tørre, lange chilier
  • 1 stk. groft hakket løg
  • 10 fed hvidløg
  • 1 tsk. rejepasta (kan købes i asiastisk butikker)
  • ⅔ dl jordnøddeolie
  • 1 dl tamarindpasta (kan købes i asiastisk butikker)
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. palmesukker (kan købes i asiastisk butikker)

Sådan gør du:

Lig chilierne i varmt vand i 20 minutter. Brug en foodprocessor til at lave en pure af løg, chili, hvidløg og tørret rejepasta.

Tilsæt olien for at hjælpe ingredienserne med at blande sig, indtil du har en tyk paste. Opvarm en wok med den resterende olie, og når olien er varm, tilsætter du pasten.

Tilføj tamarindpasta, salt og sukker. Lad saucen simre i et par minutter, og lad den herefter afkøle fuldstændigt ved at opbevares den i en steriliseret flaske i køleskabet.


Bliv sund og stærk med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

Newsletter background