Sådan tilbereder du fisk en papilotte

30 minutter

Du kender ham fra morgentv, fra bøger, foredrag, aviser. Se, hvordan Christian Bitz tilbereder fisk en papilotte.

Fisk en Papilotte

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 10 g blødt smør
  • ½ usprøjtet citron
  • ¼ bundt frisk urter fx basilikum, dild eller purløg
  • ½ typer af sæsonens grønsager hakket eller snittet fint
  • 2 store stykker bagepapir a ca. 30 gange 30 cm
  • 2 stykker fisk a ca. 100 g – alle slags dur
  • Groft salt og peber fra kværn

Sådan gør du

  • Kom det bløde smør ned i en skål sammen med hakkede krydderurter, og riv citronskallen over. Kom også lidt af saften fra citronen over, og rør det hele sammen.

  • Klargør grønsagerne, så de er skåret helt fint ud.

  • Læg de fire skiver bagepapir ud på køkkenbordet.

  • Fordel grønsagerne på midten af bagepapiret.

  • Læg et stykke fisk på og krydr med salt og peber.

  • Læg lidt kryddersmør oven og krydr med salt og peber.

  • Fold bagepapiret om ingredienserne, og luk kanterne tæt til, så saften bliver i pakken.

  • Stil pakkerne i en ovnen, og bag dem i ca. 15 minutter ved 180 grader.

  • Placer pakkerne på fire tallerkener, klip hul i toppen og server dem med det samme.