Hvor hurtigt bliver kalorier til fedt?

Hvis jeg en aften fx spiser 1000 kalorier for meget til en fest – er de så omdannet til ekstra fedt på kroppen dagen efter? Og hvor meget bliver det så egentlig til?

Hvor hurtigt omdannes ekstra kalorier til fedt?

© iStock

Faktisk omdannes dine usunde kalorier til fedt, allerede i timerne efter at du har smovset og ikke først dagen efter.

Den gode nyhed er imidlertid, at det typisk er en yderst beskeden ophobning af fedt, der sker i din krop – selv efter en solid overspisning. De 1000 ekstra kcal, du nævner, – hvilket svarer til to plader chokolade eller halvanden flaske rødvin – giver kun ca. 150 gram ekstra fedt på kroppen, som næppe sætter sine tydelige spor på dine lår.

Faktisk er det stort set aldrig fedtet, du mærker, dagen efter at du har givet den gas med kalorierne. Hvis din krop føles tungere, og vægtnålen svinger ud, vil det stort set altid være væskebinding, forårsaget af salt i den mad, du har spist, eller en fysisk reaktion på den uvante mad, der er årsagen.

Vægtøgningen kan også skyldes, at dine tarme er fyldt op. Kropsvægten regulerer som regel sig selv på plads i løbet af 3-5 dage.

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background