Løb dig slank - sådan skal du spise

Løber du for at tabe dig, kan du for alvor sætte gang i et vægttab ved også at have fokus på din kost.

Griber du det rigtigt an, hjælper kosten dig også med at holde sulten stangen, samtidig med at formen stryger til vejrs.

Vigtigt er i den forbindelse både mængde og sammensætning af kosten, men også den helt rigtige timing af, hvornår du spiser hvilke råvarer.

Mad før træning

Træner du fra morgenstunden, er det mest belejligt at starte ud med en halv banan og et glas vand. Ellers er det optimale at spise, to timer før du skal træne. Maden skal give dig brændstof til hele din træning, og her er et æble ikke nok. Du skal enten lade op med et almindeligt hovedmåltid eller et mindre før-trænings-måltid.

3 optimale før-trænings-måltider

  • En halv avocado + 50 g mager hytteost + 100-125 g frisk frugt.

  • 1 skive rugbrød med 40-50 g magert kødpålæg + 150 g snackgrønsager

  • 1-2 dl A38 med 1-2 spsk. grov mysli

Mad efter træning
Umiddelbart efter træning er det vigtigt, at du følger op med endnu et lille måltid. En god løsning er at placere træningen, så du helt naturligt spiser et hovedmåltid inden for den første time efter træning. Alternativt kan du snuppe et af før-trænings-måltiderne og så supplere med et lidt større hovedmåltid senere.

Sådan sparer du flere kalorier
For at komme ned i vægt skal du luge ud i kalorierne. Prøv et par dage at skrive alt ned, hvad du spiser i løbet af dagen. Helt automatisk vil du begynde at tænke mere over, hvad du putter i munden, og det bliver let for dig at afkode, hvor du kan spare kalorier.

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background