Sådan skal du spise på løbsdagen

Dagen, du har ventet på, er her. Konkurrencedagen. Sørg for at spise en sikker kost, der lægger en god bund og undgå at eksperimentere.

kvinde er klar til copenhagen marathon

Undgå eksperimenter

På selve løbsdagen skal du vælge en sikker, afprøvet strategi. Dit vigtigste mantra for dagen er at undgå eksperimenter! Det er det mest essentielle råd overhovedet for konkurrencedagen og gælder både for din morgenmad, ernæringsstrategien undervejs, det tøj og de sko, du løber i, osv.

Angrib løbet som en eksamen, hvor du samler trådene fra dine tidligere eksperimenter. Sammen med en god nedtrapning og stærke kostvaner øger det sandsynligheden for en kanon oplevelse.

Sådan skal du spise

 • Morgenmad: 3 timer før løbet starter, skal du spise et måltid, der ligger let i maven, men som er solidt nok til at holde dig mæt frem til start. Tre populære måltider er:
  a) En omelet af 2-3 æg + 1 skive rugbrød med ost + et glas juice.
  b) A38 med banan, bær og hakkede mandler.
  c) En portion havregryn med sukker og mandler.
  Mange ynder at drikke en stærk kop kaffe til for at sætte gang i maven. Suppler dog med
  et stort glas vand for at sikre, at du er velhydreret. Er du på rødbedesaft-holdet, så drik den nu.

 • Op til løbet: Lav en halv liter naturlig energidrik af æblemost og danskvand tilsat en knivspids salt. Drik denne frem til en time før start.

 • Umiddelbart inden start: En energigel eller en moden banan + ¼ liter vand. Sørg dog for at have testet denne strategi på forhånd.

 • Under løbet: På distancer fra halvmaraton og opefter er det en god idé at indtage energi undervejs. Vælg en velafprøvet strategi, fx en lille gel eller et bæger energidrik for hver 5-10 km.

 • Lige efter løbet: Kom i tørt tøj, snup bananer, energidrik, og hvad der ellers er i målområdet, og suppler gerne med en proteinbar. Protein og kulhydrat sætter skub i kroppens restitution, så du hurtigst muligt er klar igen oven på strabadserne.