Sådan skal du spise fem dage før et løb

På dag 5 før et stort løb skal du huske at spise fisk, da de fede fisk hjælper på din restitution og giver dig stærkere led og sener.

tallerken med laks og avocado og citroner.

Allerede nu - 5 dage før løbet er det smart at spise strategisk

© iStock

Få fed fisk hver dag

Gå efter fed fisk. Omega-3-fedtsyrerne i de fede fisk hjælper din krop med at komme betændelsestilstande i led og sener til livs, så du er maksimalt restitueret på selve dagen.

Du skal stadig fastholde din sædvanlige træningsrytme. Kroppen har det bedst med at forblive i det vante træningsflow. Er du vant til at løbe intervaller denne dag, så gør det også i dag. Men
nøjes med den halve mængde af din almindelig træning.

Spis dagligt en portion fed fisk enten til frokost eller aftensmad. Gode kilder er fx sild, laks, makrel og ørred.

Sådan skal du spise 5 dage før et løb

  • Morgenmad: Lav en smoothie af 1 banan, 200 gram bær, lidt æblemost, 1 dl skyr og 10-12 cashewnødder. Drik et krus te.

  • Formiddag: En avocado, lidt hytteost og en skive knækbrød. Drik 2 dl væske.

  • Frokost: Som frokosten ”6 dage før”. Eller en grov salat med 40-50 gram tørre bønner og et par skefulde olieholdig dressing. Drik et stort glas vand (min. 300 ml).

  • Eftermiddag: Spis en banan + en hjemmelavet energibar. Drik 2 dl væske.

  • Aften: Ovnbagt laks med et par hundrede gram panderistede grønsager til. Suppler med et par skiver groft brød. Drik et stort glas vand (min. 3 dl) til maden.

  • Sen aften: 2 dl skyr, en god håndfuld bær og 3-4 groft hakkede valnødder. Alternativt en skive knækbrød med 2-3 skiver mager skæreost på. Drik et krus urtete.

Test din mave på forhånd

Rødbedesaft løfter din udholdenhed. Har du planer om at udnytte dette på løbsdagen, så husk at teste, om din mave synes om det. En optimal dosis er en halv liter rødbedesaft eller et lille shot. Har du planer om andre energidrikke eller gels, så tjek også lige dem af på forhånd.