"Sundt" slik

Giver du dig selv lov at spise løs fordi der står "Uden tilsat sukker" eller "ikke tilsat sukker" på slikposen? Så skulle du måske lige tænke dig om en ekstra gang...

Tørrede bananer opfattes ofte som et sundt alternativ til slik, men er de nu også det? Få svaret her.

”Naturlig”, ”Naturfarver”, ”Uden kunstige farver”, ”Uden tilsat sukker”, fibre i stedet for sukker…
Det kunne ligne bevidst vildledning af os som forbrugere.
Vi får en idé om, at vi har valgt et sundt produkt, men vender du posen, bekræftes du hurtigt i, at slik er varegruppen med fleste E-numre!

Vi har en tendens til at sætte lighedstegn mellem slik og sukker, så når der på pakken står "ikke tilsat sukker, eller 35 procent mindre sukker", tænker de fleste af os, at det er sundt, eller i hvert fald et sundere valg.

Sund slik er også tom energi

Fordi der er mindre sukker i, er der stadig sukker i, og det kan stadig være rigtig meget! For hvad er 35 procent mindre egentlig? 35 procent af hvad?
En ting, du som regel kan være helt sikker på, er, at slik er fuld af tom energi, og du stadig får en masse overflødige kalorier, selvom du spiser det 'naturlige' valg.

Et godt eksempel er de tørrede bananer. De er langtfra så naturlige og sunde, som man fristes til at tro. De fleste slags er dyppet i sukker og honning, og stegt i kokosolie, og det giver dem et fedtindhold på omkring 35 g pr. 100g.

Ser man på den generelle næringsværdi, er de tørrede frugter og nødder dog væsentlig sundere end slik, der generelt kun består af forskellige sukkerarter, kunstige aromaer og farvestoffer.

Newsletter background