Til kamp mod muffintoppen

Buler det ud, når du knapper bukseknappen? Bare rolig på 8 uger kan du slippe for muffindellen.

1. februar 2013

Hvor sidder den

Du ser den især, hvis du tager et par lidt for stramme cowboybukser på. Så er det, som om alt overflødigt fedt bliver presset fra ankler og op til navlehøjde og ender med at vælte i en bølgeagtig form ud over buksekanten, når du knapper bukserne. Når du ser dig selv bagfra, ligner du lidt en muffin.


Det kan også være, at dit mavefedt i stedet for at sidde hele vejen rundt samler sig i en solid delle under navlen – den klassiske topmave! Årsagen og actionplanen er den samme.

Fjern 5 forhadte deller

Hvordan havnede den der

Hvis du trækker vejret forkert og trækker det meget overfladisk, stresser du kroppen. Når vores vejrtrækning er overfladisk, får vi ikke ilt nok rundt til kroppens celler. Det medfører, at vi ikke kan slappe nok af, og at kroppen begynder at producere store mængder kortisol. Kortisol er vores stresshormon, som tænder for det sympatiske nervesystem og gør os klar til kamp. Derudover medfører kortisol, at kroppen klamrer sig til sine fedtdepoter på maven, hvilket gør det svært at slippe af med fedtet. Kortisol giver også en øget sultfornemmelse – især over for sukkerstads, andre raffinerede kulhydrater og usunde, fede madvarer.

Actionplan

  • Vejrtrækning Du skal lære at styre din stress ved at trække vejret helt ned i maven og udvide din brystkasse. Når du ånder ind, skal din mave og brystkasse køre udad, og når du puster ud, bliver maven flad. Find en øvelse her.
  • Sund kost Gå efter proteiner som fisk, æg og kød, og og minimer pasta, ris, gryn og brød. Du behøver ikke at afskrive dem helt, bare du spiser dem senest en time efter træning. Vælg de grove varianter. Sørg for at få godt med omega-3-fedtsyrer – enten som tilskud fra fiskeolie eller via laks, hørfrø og valnødder. Spis også en masse grønsager.
  • Søvn Prøv at få 8 timers søvn om natten. Det sænker dit stressniveau.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor vil du helst tilbringe sommerferien?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: