Stegemetoden rykker kun lidt ved fedtprocenten

Nye undersøgelser viser, at stegemetoden ikke har nær så stor betydning for fedtindholdet i det færdige kødstykke, som man hidtil har troet. Kødet suger nemlig generelt ikke fedtstof til sig.

1. januar 2012 af I FORM

Tørstegning

Fedtindholdet falder, fordi fedtkant og marmorering smelter. Kødet steger i sit eget fedt.

Smørstegning

Fedtprocenten stiger ganske lidt, fordi smørret lægger sig som en hinde om kødet.

Stegning i olie

Fedtmæssigt som smørstegning, det er et spørgsmål om, hvilken smag man kan lide.
Det vigtigste er at vælge et magert stykke kød og konsekvent skære eventuelle fedtkanter af.
Du kan godt vente med det, til kødet er stegt, hvis du synes, det giver en bedre smag.

Panering

Giver fedeste resultat! Panering forhindrer kødfedtet i at trække ud og suger pandefedtet til sig.

Ovnstegning

På rist er det som tørstegning, hvor det færdige kød har et lavere fedtindhold end det rå.

Grillstegning

Som tørstegning. Men fedtdryp i kullene danner kræftfremkaldende stoffer, der går i kødet.

Har du for meget fedt på kroppen? Tjek din fedtprocent her.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: