Snyd appetitten med en smagseksplosion

Giv din mad krydderier og snyd din mæthedsfornemmelse.

28. juni 2015 af I FORM

Madens smag har ekstrem stor betydning for din følelse af mæthed. Hvis du krydrer maden heftigt med fx ingefær, chili og andre smagsbomber, bliver du lettere mæt i en fart.

Smagsoplevelsen af en fødevare er ikke kun knyttet til selve smagen, men også til lugt, temperatur og konsistens.

Smagsløgene på menneskets tunge kan kun skelne fire smage: salt, sødt, surt og bittert.


I virkeligheden er lugten af det, vi spiser, langt vigtigere for den samlede smagsoplevelse.

Videnskabelige undersøgelser viser, at op til 90 % af evnen til at bestemme aromastoffer i maden kan tildeles lugtesansen.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor gør du størst indsats for klimaet?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: