4 gyldne råd til at slippe af med "kærligheds-håndtagene"

Mange kæmper med komme af med de såkaldte kærlighedshåndtag, der er placeret på siden af hofterne. Vi har samlet nogle tips, til at komme af med genstridigt fedt.

Kvinde med målebånd rundt om taljen

KVINDE MED MÅLEBÅND RUNDT OM TALJEN Træning alene er ikke nok til at komme af med den genstridige fedt på siderne. Din kost har meget at sige om det lidt ekstra kærlighed, du har på siderne.

© iStock

Du kender måske følelsen af at kæmpe igennem i træningscenteret, og kan også se og mærke resultatet flere steder på din krop – men bare ikke på dine kærlighedshåndtag.

Dette er tilfældet, fordi træning alene ikke kan fjerne det genstridige fedt på vores sider. Hvis man sætter sin lid til benhård træning, vil man derfor styrke musklerne under fedtet, men det ses desværre ikke.

Vi har samlet en liste med ideelle fifs til at komme fedtet på siderne til livs.

Spis det sunde fedt

Fødevarer som eksempelvis avokado, nødder og fisk indeholder fedt, som er godt for os. Du bør opnå omtrent 25-30% af dit daglige kalorieindtag fra fødevarer som disse.

Drop sukker og raffinerede kulhydrater

Skift sukker ud med frisk frugt og opbyg din kost omkring grøntsager, fuldkorn og fedtfattigt kød.

Lav en liste med aktiviteter, der forbrænder de ekstra 100 kalorier

Sørg for at flette aktiviteter ind i din hverdag, som forbrænder eller sparer dig for 100 kalorier. Det kunne eksempelvis være:

  • Gå en omvej på 2 kilometer
  • Svøm i 15 minutter
  • Brug sennep istedet for mayonaise
  • Vask bilen
  • Tag trapperne hele dagen
  • Drop det øverste brød i din sandwich

Lav planken

Den statiske planke er perfekt træning for hele kroppen, og den tager også fat i siderne. Du kan desuden få ud af det, hvis du kombinerer øvelsen med sideplanken, hvor du kun ligger på én arm og måske endda laver et dyp med hoften ned mod jorden. Det tager fat de helt rigtige steder.