Find den perfekte slankekur.

Hvad er dukan-kuren?

Hollywood-stjernerne elsker den. Dukan-kuren fokuserer på masser af protein, og deler din madplan op i fire faser ved hjælp af lister over tilladte og forbudte fødevarer.

11. november 2014 af I FORM

Dukan-kuren

Denne kur er for tiden et hit i Hollywood, hvor bl.a. Nicole Kidman og Jennifer Lopez menes at være fans.

Kuren er skabt af den franske læge Pierre Dukan og har især fokus på at erstatte kulhydrater med proteiner. Kuren er delt op i fire faser. I begyndelsen spiser man kun magert kød og mejeriprodukter.

Så småt kommer kulhydraterne i form af grønsager og siden endda fuldkornsbrød. Kuren veksler generelt mellem dage, hvor du slet ikke må få kulhydrat, og dage, hvor du må få nogle.

Du styrer din mad via lister med tilladte og forbudte fødevarer.

Martin Kreutzers kommentar

Kuren indeholder i starten så få kulhydrater, at det vil være en stor udfordring for de fleste – og muligvis heller ikke helt sundt.

Positivt er det, at der efter nogen tid er godt med sunde grønsager og magert protein, der sikrer dig god mæthed og sandsynligvis et hurtigt vægttab. Det er vigtigt, at du sikrer dig, at proteinkilderne er sunde og magre.

I FORM anbefaler
Hvad enten du ønsker at tabe dig eller holde en stabil vægt, er I FORM Kostdagbog et ideelt redskab, til at skabe overblik over din kost og holde styr på dit daglige kalorieindtag. 
Prøv I FORM Kostdagbog 5 dage gratis

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: