Myte: En yoyo-kur i ny og næ er sundt

En slankekur lige efter nytår og igen inden bikinisæsonen er meget skidt for din sundhed.

10. februar 2016 af Irene Brøndum

Går du på slankekur hvert år lige efter nytår og tager det hele på igen i marts? For så at gå på slankekur igen lige inden bikinisæsonen og tage det hele på igen i efteråret? Det er meget skidt for din sundhed.

Forskerne har en teori om, at vægttab frigiver en øget mængde frie fedtsyrer til blodet. Frie fedtsyrer udløser uheldige kædereaktioner i vores celler. Såkaldte proinflammatoriske cytokiner – en slags betændelsesstoffer - omringer cellerne og får kroppen til at reagere, som om der var tale om en udefrakommende trussel som fx virus og bakterier. Bl.a. ved at danne bindevæv i og omkring cellerne – blandt andet i fedtvævet og leveren. Næste gang, du tager på, vil bindevævet gøre det lidt sværere for kroppen at lagre fedtet i dine fedtceller, og så får du endnu flere frie fedtsyrer i cirkulation og danner mere bindevæv i cellerne.

Cellerne og leveren bliver bl.a. som resultat af det mindre følsomme for insulin, så du får en dårlig blodsukkerregulering og med tiden øget risiko for at udvikle diabetes.

Find flere myter om vægttab

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor gør du størst indsats for klimaet?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: