TRIN 2: Overvej, hvorfor du vejer for meget

Svaret på det spørgsmål kan for nogle vise sig at være en stor overraskelse.

1. januar 2012 af I FORM-redaktionen

For det umiddelbare svar - at jeg vejer for meget, fordi jeg har spist mere, end jeg havde brug for - er nemlig ikke altid nok. For nogle er det ikke kun selve det at spise, der gør noget godt for os - selve overvægten kan også gøre det.

Er man fx meget genert, kan de ekstra kilo virke som beskyttelse - en ubevidst måde at undgå for meget opmærksomhed på. Har man været udsat for overgreb, kan overvægten ligeledes være en måde at gøre sig grim og utiltrækkende på, så man undgår mænds opmærksomhed.

Overvægt kan måske også bruges som undskyldning, til at udskyde det at finde sig en kæreste, et nyt job eller få nye venner. Her er det let at bilde sig selv ind, at det må man vente med, til man har tabt sig og er slank.

Utilfredsstillet livsappetit kan også være en grund til at spise for meget. En længsel efter et mere spændende liv kan føre til rastløshed, som umiddelbart kan dæmpes af mad. Samtidig kan man bruge den evige kamp mod de ekstra kilo som en slags erstatning:

Ved at gå op i vægt og derefter gå på slankekure kan man aflede opmærksomheden fra éns kedelige liv. Det gælder også, hvis man har andre problemer, som man ikke kan eller ikke orker at gøre noget ved, fx et dårligt parforhold eller et utilfredsstillende job.

Det er ikke sikkert, at du har nogen ubevidst glæde af din overvægt. Men prøv alligevel at tænke efter. Måske kan det være en hjælp at skrue tiden tilbage til dengang, du begyndte at tage på. Overvej, om der skete noget særligt i dit liv dengang, som kan have forbindelse med madtrangen.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad hjælper dig til at slappe af i en travl hverdag?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: