Kvinde måler sit taljemål med målebånd

Fortsæt de gode takter og hold taljemålet.

© iStock

Lige nu vejer du mindst på hele året

Der er en rigtig god grund til, at din vægt viser sig fra sin bedste side i denne uge, så hæng i, for det går kun ned ad bakke herfra.

5. oktober 2016 af Anna Sjøstrøm

Er dine jeans ikke helt så stramme, som de plejer at være, og sidder din sports-bh knapt så tæt til kroppen, som ellers? Så kan det meget vel skyldes, at du, ligesom de fleste andre mennesker, netop nu vejer allermindst på hele kalenderåret. Nyt studie viser nemlig, at badevægten for langt de fleste mennesker står på sit laveste i den første uge af oktober, og at tiden herefter byder på en vægtforøgelse. Det gælder derfor om at hænge i, så du ikke tager på i efteråret, og ender med at toppe vægten ved udgangen af december ligesom alle andre. 

Resultaterne af undersøgelsen er foretaget på baggrund af cirka 3000 menneskers vægtmønster over et år, og selvom undersøgelsen er foretaget i USA, hvor de kommende måneder både byder på fejring af Halloween, Thanksgiving, jul og nytår, så har lignende undersøgelser vist samme resultat i både Tyskland og Japan. 

Få de bedste tips til vægttab her

Desuden viste undersøgelsen, at de overflødige kilo, man tager på mellem oktober og januar, kan tage op til fem måneder at tabe igen. Så derfor er der ingen undskyldning for ikke at holde fast i de gode vaner, selvom det er koldt og mørkt, og sofaen med popcorn trækker mere end løbeturen. Husk, at det som bekendt er lettere at holde vægten end at skulle tabe en masse kilo i januar, så hæng i derude!

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad hjælper dig til at slappe af i en travl hverdag?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: