Lær at leve uden for meget mad

For mange handler mad ikke kun om naturlig sult. Mad har fået en meget større rolle - fx som trøst, når vi er triste, eller til at berolige os, når vi er stressede.

1. januar 2012 af I FORM-redaktionen

Et vellykket vægttab handler om at finde ud af, hvorfor vi spiser mere, end vi har brug for - først da kan vi ændre vores vaner og opnå den slanke linje.

Har du forsøgt at tabe dig og blive slank - uden held? Så glæd dig over, at det ikke skyldes en svag vilje. Det skyldes, at du helt enkelt har haft behov for den ekstra mad. Ikke behov i traditionel, biologisk forstand.

Behovet er psykisk, men det gør det ikke mindre vigtigt. Mad er nemlig i stand til at tilfredsstille en masse behov i vores liv. Og har vi først vænnet os til at spise, når vi fx er stressede, kede af det, rastløse, bekymrede, frustrerede, føler os ensomme, keder os, skal fejre noget eller hygge os - ja, så er det uhyggeligt svært at undvære maden.

Mad påvirker hjernen og har en naturlig stabiliserende effekt på vores humør. Det store problem ved at dulme vores følelser med mad er, at det feder. Og med overspiseriet og overvægten følger tit nye problemer som fx dårlig samvittighed, skamfølelse, mindre selvværd og sundhedsfare.

Men hvis du bare holder op med at spise for meget fra den ene dag til den anden, vil det formentlig efterlade et tomrum i dit liv. Et tomrum, som du må forberede dig på at håndtere. Ellers er risikoen for at falde tilbage til dine gamle spisevaner meget stor. Derfor er formlen til den vellykkede slankekur at finde noget, du kan sætte i stedet for mad. Det er ikke nemt - men det kan lade sig gøre.

Her følger en metode til, hvordan du kan gribe det an. Følg den trin for trin, eller brug de råd, som virker nyttige for dig og glæd dig til, at du både bliver mentalt rustet til at tabe dig og til at holde den slanke linje bagefter.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad hjælper dig til at slappe af i en travl hverdag?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: