Læs også

konfekt, gulerodskugler

Gulerodskugler

Krydderier, kanel


© iStock

Spis dig slank med kanel

Ud over at stabilisere dit blodsukker, give dig en sund fordøjelse og stimulere din hjerne, kan kanel holde dig slank, selvom du spiser lidt for meget fed mad.

19. september 2017 af Jeanette Linder & Irene Brøndum

Kanel giver flad mave

Det sødlige krydderi hjælper dig til at holde fedtet væk fra maven.

Videnskaben har fundet mange sunde fordele ved kanel gennem årene. Bl.a. kan det være med til at stabilisere dit blodsukker, give en sund fordøjelse og stimulere din hjerne. Og nu peger et nyt studie på, at det sødlige krydderi også holder dig slank, selvom du spiser lidt for meget fed mad.

I et nyt forsøg med rotter tyder det på, at kanel modvirker de negative konsekvenser af fed mad, fordi det bremser fedtet i at sætte sig på maven. Rotterne blev fodret med en fedtrig kost i 12 uger, samtidig med at de også fik et kaneltilskud. Det betød, at de ved forsøgets udgang generelt vejede mindre og havde mindre mavefedt end rotter, der spiste fed kost uden kanel. Forskerne tror på, at det samme resultat vil vise sig hos mennesker.

Kilde: American Heart Association

Sådan får du mere kanel

Te med kanel
I teen

Giv din te et lækkert krydret tvist ved at drysse lidt kanel i. 

© iStock
Pandekager med chiafrø og kanel
I dejen

Put kanel i din pande­kagedej. Find en opskrift på iform.dk/chiapandekager

© wichmann+bendtsen
Havregrød med kanel og nødder
Som topping

Pift din havregrød op med kanel og æblestykker. Havregrød er noget af det sundeste, du kan spise til morgenmad. Læs her, hvorfor.

© iStock

Psst!

Det anbefales ikke at få for store mængder af stoffet kumarin i kanel, da det skader leveren. Vælg derfor ægte kanel, som indeholder klart mindst kumarin.

I FORM anbefaler 
Indtager du for mange kalorier i løbet af dagen? Hvad enten du ønsker at tabe dig eller holde en stabil vægt, er I FORM Kostdagbog et ideelt redskab, til at skabe overblik over din kost og holde styr på dit daglige kalorieindtag.
Prøv I FORM Kostdagbog gratis her

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler