Jo, du kan godt tabe dig

Det kan være svært at tabe sig, selv om der er masser hjælpemidler i dag - og grundene kan være forskellige. Se her, hvordan du kan komme videre.

1. januar 2012 af I FORM-redaktionen

Frygt er en kickstarter

Frygt kan være en god kickstarter til at lave nye vaner for dig selv og slanke dig. Det kan være frygten for de sygdomme, der følger af overvægt, eller frygten for at du ikke kan finde en kæreste og nye venner, når du ikke holder af dig selv og din figur. Men frygten er sjældent nok til at fastholde de nye vaner. Det er derimod glæden over de første resultater, der får dig til at blive ved: vægttab, bedre kondition og fastere former. Jo flere gode resultater, jo mere sandsynligt er det, at du holder fast i din nye stil.

Tab dig for din egen skyld

For at et slankeprojekt skal lykkes, skal vi virkelig ønske at tabe os og ønske at gøre det for vores egen skyld. Vi kan ikke lægge ansvaret for så gennemgribende en omlægning af vores liv over på andre, uanset om det er læger, diætister eller psykoterapeuter. Eksperterne kan hjælpe, vejlede og støtte os. Men de kan ikke garantere succesen. Det er der kun én, der kan. Og det er os selv.

Overvægtige er ikke psykiske skvat

Selv om mange, der har vægtproblemer, bruger mad som trøst for at dække over problemer, de har svært ved at tage fat i, betyder det ikke, at de automatisk har flere problemer end andre. De er heller ikke større skvat end andre mennesker. De har blot valgt maden som en strategi mod problemer. Andre vælger alkohol, cigaretter, shopping etc. Og ved at vælge maden, får man så et nyt problem - nemlig overvægt. Det kan være en god idé at få hjælp fra en læge, diætist eller psykoterapeut til at komme af med de ekstra kilo.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad hjælper dig til at slappe af i en travl hverdag?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: