Giv slip og bliv slank

Hvad er fordelen ved st være tyk? Det spørgsmål har de fleste af os nok umiddelbart svært ved at svare på. Men ofte er der en god grund til at spise for meget. Kan vi finde den og give slip, begynder kiloene af rasle af.

1. januar 2012 af I FORM-redaktionen

Mad og følelser er tæt forbundet. Og overvægt ud over de par kilo, vi alle kan svinge lidt op og ned med, har som regel en baggrund, der stikker så dybt, at en ny kogebog med fedtfattige opskrifter ikke kan løse problemet. Læs her, hvad psykolog Jørgen Ravnholt har at sige:

Jørgen Ravnholt, psykolog:

Lær at levne - brug ikke dig selv som skraldespand. Lad den
sidste mundfuld ligge og drop ekstraportioner. Spis åbent foran andre. Det gør det mindre spændende, og du vil spise mindre.

Tag ikke afstand fra din krop - hvis du er utilfreds med din krop, er der større chance for, at du tænker: En kage mere kan da ikke skade - det kan jo ikke blive værre.

Brug venner og familie - fortæl dem, hvad du har brug for af opbakning. Deres støtte kan betyde succes med kuren. Husk at nyde livet - skal kuren lykkes, skal livskvaliteten være i top.

Psykisk styrke til at gennemføre

Hvis du flere gange har forsøgt at tabe dig, og det ikke er lykkedes, så kan det være, fordi du har været alene om det, eller fordi du ikke har sat dig realistiske mål. For nogle er det muligt at gennemgå en kur alene, men langt de fleste har brug for opbakning eller medsammensvorne, hvis det skal kunne lade sig gøre.

Din egen læge kan måske hjælpe, ellers er De Danske Vægtkonsulenter en mulighed. De afholder kurser, hvor lidelsesfæller kan mødes og motivere hinanden. Det kan give et ekstra løft, når man hører, at personen ved siden af har tabt sig.

FOF holder også kurser rundt omkring i landet, hvor man får hjælp til at tabe sig og blive gladere for sin krop. Her arbejdes meget med det psykiske bag overvægten.

Uanset om du vil prøve alene eller sammen med andre, så er her nogle retningslinier til at få et godt resultat.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad hjælper dig til at slappe af i en travl hverdag?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: