Farvel til mavedellen: Anja

Følg Anja før, under og efter forløbet "Farvel mavedelle på 8 uger". Følg med her på siden.

Navn:

NAVN: Anja Hyldborg, 39 år Vægt: 68,3 kilo Taljemål: 85 cm

Derfor deltager jeg

De seneste 15 år, og efter min første graviditet, begyndte mit vægt at gå op og ned. For meget hygge med kage, god mad (i store portioner) og vin satte sine spor. Trods alt har jeg heldigvis haft en god selvdisciplin, så problemet har drejet sig om 5-6 kilo.

Yoyo-vægt og kedelige kure

Derefter fulgte nogle år med diverse kure med efterfølgende yoyo-vægt. I 2009 var min kampvægt løbet løbsk og kommet op på 72 kg. Jeg tabte mig 8 kg, men det var nødvendigt for mig at veje maden og tælle kalorier, og til sidst hang det mig ud af halsen. Derefter sker det, som der ofte sker: Jeg tog det hele på igen!

Anjas mave inden forløbet

Overspisning og trøstespisning

Når jeg slipper kontrollen, følger typisk en periode med overspisning, trøstespisning og hang til søde sager. Mit forhold til min vægt har mildest talt været katastrofalt og uanset om jeg vejede 72 eller 64 kilo, har jeg altid haft topmave.

Da jeg fik tilbudt at deltage i dette ”maveprojekt”, var jeg ikke et sekund i tvivl. Det skulle prøves! Specielt fordi Michelle lovede flade maver til alle de kvinder, der gennemførte. Da jeg aldrig har haft flad mave, men altid drømt om det, var det en oplagt chance.

Status efter de fire første uger

Foreløbigt vægttab: 4 kilo

Det er overraskende nemt

Jeg skal er vant til at løbe regelmæssigt og dyrke Tae-Bo, så træningen har ikke været noget problem for mig. Jeg har fulgt programmet indtil videre, og det særlige miks mellem styrketræning og konditionstræning er fedt. Jeg agter at fortsætte på den måde de næste fire uger.

Det sværeste for mig er at starte hver morgen med en halv liter vand. Jeg er aldrig rigtig tørstig og syntes, det er en stor mængde vand at drikke på en gang. Til gengæld kan jeg mærke, at det gør godt.

Det har overrasket mig, hvor nem kuren har været indtil videre. Specielt er det fedt, at vi ikke skal veje maden eller tælle kalorier. Der har været en del snitten og forberedelse af mad, men det blev hurtigt en vane. Nu laver jeg frokosten klar til næste dag, mens vi laver aftensmad. Laver jeg millionbøf til aften, steger jeg en bøf til frokosten samtidig.

Er jeg været lækkersulten spiser jeg mandler vendt i kakao og kanel, græsk yoghurt blendet med bær til en cremet is eller skyr med appelsin og kanel. Det er ikke svært at holde gejsten oppe, for resultaterne viste sig hurtigt. Nu efter de første fire uger har jeg tabt 4 kilo – som faktisk var mit mål. Dog kan min mave godt tåle at blive strammet mere op, så det kommer forhåbentligt

Status efter otte uger

Navn:

NAVN: Anja Hyldborg, 39 år Vægt: 68,3 kilo Taljemål: 85 cm

Vægt: 60, 9 kg. Har tabt 7,4 kg!
Taljemål: 75 cm. Har tabt 10 cm i taljen!

Nu er der røget et par kilo mere og min talje er reduceret til 75 cm. Det er så fedt! Og jeg er meget stolt og glad for resultatet. Det havde jeg ikke troet muligt, og jeg kan næsten ikke få armene ned. Jeg får mange komplimenter fra venner og bekendte, som alle gerne vil vide, hvad jeg har gjort. Tænk, at de rigtige madvarer kan give så godt et resultat for maven! Jeg er evig taknemlig for dette forløb.

Mit mål er nu at vedligeholde det gode resultat. Det vil jeg gøre ved at fortsætte med livsstilsændringen i hverdagen og så skeje en smule ud i weekenden. Maden som jeg har lavet under forløbet har både været velsmagende og mættet godt, hvilket nok også er grunden til at det har været så let.

På de slankekure, jeg har prøvet tidligere, har jeg været sulten. Det har sparket til min lækkersult og så kører møllen til den dag, det hele går galt og slutter med overspisning. Sådan har det ikke været denne gang, og det har åbenbart gjort hele forskellen for mig.