Kvinde spiser mørk chokolade
© iStock

Disse fødevarer, bør du aldrig spise inden sengetid

I hvert fald ikke, hvis du gerne vil tabe dig - eller bare undgå at tage på i vægt.

27. august 2017 af Anja Bruneskjold

Det er som om, man altid skal spise om aftenen - EFTER aftensmaden. Særligt, hvis man sætter sig i sofaen, eller læser et magasin. Men der er altså nogle fødevarer, som du virkelig bør undgå lige inden sengetid. De gør nemlig, at der er sandsynlighed for, at du overspiser den efterfølgende dag, og der er også god risiko for, det hæver dit kortisolniveau, så du har sværere ved at tabe dig.

1. Mørk chokolade

Ja, mørk chokolade er godt for mange ting. Så længe, du bare ikke indtager det inden sengetid. Chokoladen indeholder nemlig både koffein og sukker, og det stresser din krop, mens du sover. På den måde er din krop ikke så afslappet, som den har brug for, hvis du gerne vil nå dine vægttabsmål.

2. Stærk salsa

Generelt er det en virkelig dårlig idé at spise stærk mad op til en time inden sengetid. Der fremstilles en masse syre i maven, som kan give en virkelig slem mavepine, når du ligger ned. Stærk mad påvirker desuden den nedre del af dit spiserør - og det gør kun ondt værre, hvis du er på vej i seng.

3. Rødvin

Selvom du måske bliver afslappet af et enkelt glas, så stresser det faktisk din krop. Og på den måde falder du aldrig i den rigtige dybe søvn, som din krop af brug for, når den skal restituere sig selv, og du gerne vil tabe dig.

I stedet kan du fx spise:

Fedtfattig græsk yoghurt

Et æble med et lille smule peanutbutter

Et par gulerødder

En banan

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: