Ungt par spiser middag på restaurant
© Colourbox

Derfor skal du spise i mørke

Ny forskning viser, at du faktisk kan tabe dig, hvis du indtager din mad i mørke. Vi kan godt overtales til at prøve …

9. marts 2015 af Anja Bruneskjold

Forskerne finder konstant nye metoder indenfor vægttab, og det sidste nye er at indtage sin middagsmad i mørke - eller med bind for øjnene.

Det smarte trick virker på den måde, at det får os til at stoppe med at spise, når vi ikke længere føler sult – og det afholder os faktisk fra at spise for fornøjelsen og nydelsens skyld.

I et eksperiment, udført af Konstanz Universitet i Tyskland, opdagede forskere, at de testpersoner, som havde bind for øjnene, spiste hele 9 % færre kalorier i forhold til de testpersoner, der indtog deres mad som normalt.

Derudover troede de testpersoner, som havde bind for øjnene, at de havde indtaget op mod 88 % mere mad, end der egentlig var tilfældet.

Det har fået forskerne fra eksperimentet til at tro, at man ved ikke at kunne se sin mad, mens man spiser, i højere grad registrerer, hvornår kroppen ikke har brug for mere.

Derudover bremser det også kroppen i at forberede sig på den mad, der kommer indenbords. Normalt begynder forberedelsen nemlig allerede i det øjeblik, øjnene ser maden på tallerkenen.  Her bliver bl.a. spytproduktionen intensiveret, og kroppen indstiller sig på snart at skulle bearbejde og fordøje maden.

9. marts 2016

I FORM anbefaler
Indtager du for mange kalorier i løbet af dagen? På I FORM Kostdagbog finder du inspiration til slankeopskrifter, og du får samtidig stor forståelse for din kost og kaloriesammensætning. Prøv I FORM Kostdagbog gratis her

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor gør du størst indsats for klimaet?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: