Ungt par spiser middag på restaurant
© Colourbox

Derfor skal du spise i mørke

Ny forskning viser, at du faktisk kan tabe dig, hvis du indtager din mad i mørke. Vi kan godt overtales til at prøve …

9. marts 2015 af Anja Bruneskjold

Forskerne finder konstant nye metoder indenfor vægttab, og det sidste nye er at indtage sin middagsmad i mørke - eller med bind for øjnene.

Det smarte trick virker på den måde, at det får os til at stoppe med at spise, når vi ikke længere føler sult – og det afholder os faktisk fra at spise for fornøjelsen og nydelsens skyld.

I et eksperiment, udført af Konstanz Universitet i Tyskland, opdagede forskere, at de testpersoner, som havde bind for øjnene, spiste hele 9 % færre kalorier i forhold til de testpersoner, der indtog deres mad som normalt.

Derudover troede de testpersoner, som havde bind for øjnene, at de havde indtaget op mod 88 % mere mad, end der egentlig var tilfældet.

Det har fået forskerne fra eksperimentet til at tro, at man ved ikke at kunne se sin mad, mens man spiser, i højere grad registrerer, hvornår kroppen ikke har brug for mere.

Derudover bremser det også kroppen i at forberede sig på den mad, der kommer indenbords. Normalt begynder forberedelsen nemlig allerede i det øjeblik, øjnene ser maden på tallerkenen.  Her bliver bl.a. spytproduktionen intensiveret, og kroppen indstiller sig på snart at skulle bearbejde og fordøje maden.

9. marts 2016

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad hjælper dig til at slappe af i en travl hverdag?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: