Kvinde spiser med telefon i hånden.

En måde at sætte skub i vægttabet på, er at føre maddagbog, fx med en app.

© iStock

5 nemme vaner, der booster dit vægttab

Kæmper du en konstant kamp med badevægten? Se her, hvordan du kommer ind i nogle gode vaner, som får kiloene til at give slip.

10. september 2017 af Jeanette Linder

Vægttab behøver ikke være lig med skrappe kure, rumlende mave og konstant kalorietælling. I virkeligheden kan du nøjes med at justere lidt i dine daglige vaner – eller skabe dig nogle nye – for at tabe dig. Her er 5 tips til, hvordan du gør.

1. Skriv maddagbog

Det hjælper på vægttabet at skrive alt, hvad du spiser ned, viser et amerikansk studie, hvor 1.700 overvægtige førte maddagbog mindst fem dage om ugen. Dermed tabte de sig dobbelt så meget som dem, der ikke skrev noget ned.

2. Vent to minutter

To minutter. Længere tid skal der ikke til, før trangen til snacks fordufter fra din bevidsthed igen, siger eksperter. Så næste gang du savler ved tanken om chokolade, så sig til dig selv, at du må få det om to minutter – og gå en lille tur eller andet distraherende. 

3. Beløn dig selv

Hvis jeg holder fingrene fra kage, vanker der massage. En lille belønning som denne gør det nemmere at bevare motivationen til at spise sundt. Sæt fx en belønning i udsigt en gang om måneden.

4. Ryd ud i skabene

Det er bare nemmere at holde sig fra søde sager, når de ikke lokker i køkkenskabet. Så gør det til at vane ikke at have chips, kager og slik i huset. Og har du rester tilbage efter en fest, så giv det straks til gæsterne, eller put det i en kasse langt væk på loftet.

5. Gå tidligere i seng

Søvn er i høj grad vigtigt for at holde den slanke linje. Faktisk viser forskning, at folk, der sover mindre end seks timer, har markant højere risiko for at blive overvægtige end dem, der får 7-9 timer på puden.

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: