Kvinde trækker gardinet fra. Står med ryggen til kameraet og ser ud af vinduet.

Du kan vinde på vægten ved at slå gardinet fra, så snart du står ud af sengen. 

© iStock

Lys om morgenen gør dig slank

Din morgenrutine risikerer at stå i vejen for dit vægttab, viser en undersøgelse. Se bare her!

22. marts 2017 af Jeanette Linder

Vækkeuret ringer for 117. gang, og du vælter ud af sengen og direkte ud under bruseren for at komme af sted til tiden. Lyder det velkendt? Så overvej lige en ekstra gang at lave om på din morgenrutine. Hvis du som det første trækker gardinerne fra og lukker morgenlyset ind, kan du nemlig vinde på vægten i længden.

Det siger forskere, som har undersøgt sammenhængen mellem lyseksponering, søvn og BMI blandt 54 testpersoner. Her tegnede der sig et klart billede: De personer, som fik naturligt lys, så snart de stod op, havde generelt lavere BMI end dem, der ikke gjorde. Det gjaldt uanset, hvad de ellers indtog af kalorier i løbet af dagen.

20 minutter er nok

Forklaringen er, at morgenlyset er med til at regulere din krops indre ur. Er der rod i din døgnrytme, kan det nemlig påvirke din vægt negativt - blandt andet fordi det har indflydelse på din sultfølelse og dit energiniveau.

Og fortvivl ikke, hvis du generelt har travlt om morgen, for ifølge forskerne er det nok med bare 20-30 minutters lys. Det gælder altså blot om at lukke lyset ind, mens du alligevel går rundt og gør dig klar. Nemt!

Kilde: PLOS One

Få et lækkert træningssæt fra Kari Traa sammen med I FORM til en supergod pris. Læs mere her

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor gør du størst indsats for klimaet?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: