Sådan vælger du dit nye pulsur

Vil du investere i et pulsur, vil du opleve, at det er svært at danne sig et overblik over de mange forskellige modellers fordele og ulemper. Følgende råd kan dog lette købet:

6. februar 2008 af I FORM-redaktionen

 • Fald ikke for smarte designs

  Pulsmåleren skal bestå af et brystbælte og et armbåndsur. Undgå for enhver pris pulsmålere baseret på fingermanchetter, øreclips eller lignende. De er håbløst forældede og måler ofte med en meget høj fejlmargin.


 • Vælg et ur med instillelige puls-grænser

  Med et pulsur, der har indstillelige puls-grænser, er det meget lettere at holde sig inden for det definerede pulsområde. Du slipper nemlig for hele tiden at skulle kontrollere pulsen ved at kigge på displayet.


 • Vælg en vandtæt model

  Skal pulsuret bruges til svømning, løbeture i regnvejr eller andre vandaktiviteter, er det vigtigt, at du vælger en vandtæt pulsmåler. Alle pulsure kan dog tåle lidt sved.


 • Vælg et pulsur med indbygget stopur

  Ved at vælge et pulsur med indbygget stopur og almindeligt ur slipper du for at bære to ure under træningen.


 • Prøv pulsbæltet på

  Pulsbæltets facon varierer fra mærke til mærke, og ikke alle sidder lige godt på kroppen. Især hvis du er meget smalbrystet, er det vigtigt, du sikrer dig, at elektroderne modtager dit hjertes signaler. Samtidig skal pulsbæltet sidde tæt til kroppen uden at trykke alt for meget og uden at glide ned, hvis du hopper.


 • Hvor kompliceret skal pulsuret være?

  Overvej, hvor meget tid du vil investere i at lære pulsuret at kende. Er svaret så lidt som muligt, er der ingen grund til at investere i et pulsur med et væld af funktioner. Hvis du til gengæld er vild med data og teknik, så kan funktioner som dataoverførsel til pc, forskellige nedtællingsfunktioner og diverse andre finesser være til stor fornøjelse. Gode pulsmålere, der viser pulsen uhyre nøjagtigt og indeholder de vigtigste funktioner, kan fås for under 1000 kr. De absolutte topmodeller kan du komme til at betale over 5000 kr. for.


 • Er du i tvivl, om pulstræning er noget for dig?

  - så lån et pulsur af en ven eller veninde et par dage, og se, om det er sjovt at træne med.


Vil du motivere dig sig til at motionere mere? Så bør du anskaffe dig en skridttæller. Tjek vores guide til køb og brug af skridttæller!

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvilket sundt råd har du sværest ved at følge?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: