Kvinde er glad og synger i badet
© iStock

Så mange kalorier forbrænder du ved et varmt bad

Hvis du er vild med varme bade, så vil du ELSKE denne nyhed. Se bare her!

2. april 2017 af Anja Bruneskjold

Var du klar over, at et varmt bad forbrænder lige så mange kalorier som ved en gåtur? En times bad svarer til en halv times gåtur - altså 140 kalorier. Det er altså VIRKELIG mange mange kalorier.

Ved et lille studie lod et hold forskere fra Loughborough University 14 mænd cykle i en time. Bagefter skulle de samme mænd så bruge endnu en time - denne gang på at tage at dejligt 40 graders bad.

Forsøgspersonerne forbrændte, ikke underligt, langt flere kalorier ved cyklingen sammenlignet med det timelange og varme bad. Men til gengæld fandt man en positiv indvirken på blodsukkeret hos de personer, der havde taget det varme bad. Egentlig blev blodsukkeret påvirket ved begge aktiviteter. Men så snart personerne have indtaget et måltid mad, var blodsukkeret 10 procent lavere personerne, når de havde taget det varme bad.

Derudover mener forskeren Steve Faulkner, at de varme bade har en antiinflammatorisk effekt på kroppen, og at det derved kan holde kronisk betændelse på væk.

Og det er ikke første gang, at undersøgelser har fundet fordele ved passiv varme. Bl.a. viser flere finske undersøgelser, at folk, der går i sauna i den grad reducerer deres risiko for slagtilfælde og hjerteanfald. Og både sauna og de varme bade reducerer også ens blodtryk.

LÆS OGSÅ: Derfor er sauna sundt for kroppen

Det betyder naturligvis ikke, at du bare kan skippe træningen og aldrig mere tænke på din kost for så i stedet at gå i sauna eller tage et varmt bad. Men det varme bad kan være en hjælp for de mennesker, der har vanskeligheder ved fx at træne.

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler