Hold styr på dine kalorier og dit aktivitetsniveau med I FORM og en Active Life Tracker

Kalorier vs. Forbrænding: Har du styr på det?

Hvor mange kalorier vi har brug for og hvor mange vi forbrænder, kan variere meget. Få overblik over dine kalorier og din daglige forbrænding sammen med I FORM.

4. januar 2016 af Thomas Lykke Olesen

Få et overblik over dit kalorieforbrug med en digital hjælper

Er du i gang med at tabe dig, eller vil du gerne optimere din træning for at få mest muligt ud af den? Uanset hvad kan det være en god ide at forsøge at få et overblik over dine daglige kalorier. Både hvor mange du indtager, og hvor mange du forbrænder. Det kan dog være sin sag at holde styr på indtag, forbrænding, kilojoule og kalorier.

Brug vores beregner og find ud af hvor mange kalorier, du har brug for i løbet af en dag målt ud fra din alder, din vægt og din daglige aktivitet.

Muskler spiller en rolle

Der kan være stor forskel på om din forbrænding er høj eller lav. Den slags kan blandt andet hænge sammen med stofskiftet og her spiller musklerne en stor rolle. Hvis du har større muskelmasse, er din krop bedre til at forbrænde, fordi en stor del af forbrændingen sker, når musklerne aktiveres – blandt andet gennem træning.

Boost din forbrænding med styrketræning

Mad og aktivitet er nøglen

Dit kalorieindtag- og forbrug kommer naturligvis meget an på, hvad og hvordan du spiser. Du skal nemlig også sørge for at spise rigtigt efter endt træning. Spis godt med protein og langsomme kulhydrater, så musklerne får de bedste betingelser for at restituere og samtidig hjælpe forbrændingen på vej.

Tab dig med I FORMs kostdagbog

Kalorier i tal

Ønsker du et meget detaljeret overblik over dine kalorier, kan det også være en ide at sætte det op som et decideret regnskab som i eksemplet her. Det giver dig et meget præcist overblik over, hvor meget du indtager i forhold til, hvor meget du forbrænder, så du har mulighed for at regulere din træning og dine måltider derefter.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: