Vend dine fejl til succes

Måske har du allerede glemt den pagt, du indgik med dig selv i begyndelsen af det nye år om nye sunde kost- og motionsvaner. Men lad være med at give op, fordi du ikke lige lykkes med det hele første gang. Brug i stedet dine fejl konstruktivt.

1. oktober 2017 af Elisa Nadire Caeli

Det kan være hæmmende for dit vægttab, hvis du føler dig som en fiasko, hver gang du ikke lykkes med noget. Fejl er en naturlig del af livet og er som regel ikke fatale. Ingen lykkes med alt første gang. Prøv derfor at se på, hvad du kan lære af dine fejl, i stedet for at være bange for at begå dem. Måske skal du netop vide, hvad der ikke virker, for at finde ud af, hvad der virker. 

Fejl kan bruges konstruktivt til at skabe nye sunde vaner. Oplever du igen og igen, at du ”fejler” i dine forsøg på at komme afsted til spinning, kan det være en idé at se på, om der er andre træningsformer, du er mere motiveret for, i stedet for at se på dig selv som en fiasko og give op. Brug din manglende motivation for spinning konstruktivt til at afprøve nogle andre hold i fitnesscentret for at finde ud af, hvilken træningsform der passer bedst til din dagsrytme og dit temperament lige nu. 

Hvis du har sat dig for ikke at spise slik i hverdagene, så lad være med at opgive det hele, blot fordi du fejlede en enkelt aften. Det lykkedes måske de første otte hverdage, og otte ud af ni dage er vel nærmere en succes. Hvis du falder i slikskålen igen og igen, kan du bruge din handling til at undersøge, hvordan du kan undgå det ved at afprøve alternativer. Måske virker det for dig at lade være med at have slik i huset. Måske skal du sætte sunde snacks frem på bordet som et alternativ til ingenting. Dine fejl kan bruges til at lære, hvad der virker for dig – og så har du vendt dine fejl til succes. 

I FORM anbefaler

Ønsker du et seriøst vægttab, så anbefaler vi dig at bruge I FORM Kostdagbog. Med afsæt i din kost og daglige kalorieindtag, guider vi dig sikkert mod dit ønskede vægttab, uden at du behøver at gå på kompromis med dine daglige rutiner. 

Prøv I FORM Kostdagbog 5 dage gratis

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor vil du helst tilbringe sommerferien?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: