Skriv dig til vægttab

Du kender måske scenariet: I starten af din nye slankekur er du topmotiveret for at træne og spise sundt, men dagene går, og pusten forsvinder. Skal 2017 være anderledes, er en kostdagbog måske svaret. Forskning peger nemlig på, at du kan fordoble dine chancer for succes ved at skrive dig til vægttab, og samtidig kan en dagbog hjælpe dig med at holde de tabte kilo væk.

9. maj 2017 af Elisa Nadire Caeli

En undersøgelse af 1.700 overvægtige mænd og kvinder har vist, at dem, der førte dagbog over deres kost, tabte dobbelt så mange kilo som dem, der ikke gjorde. Ifølge forskere kan nogle af grundene være, at en dagbog hjælper med at identificere, hvor de ekstra kilo sniger sig ind, at registreringen synliggør ens succes, og at en dagbog virker afskrækkende – vi får mindre lyst til at køre en ordentlig skål bland-selv-slik indenbords, når vi ved, vi skal skrive det ned.

Identificer dine portionsstørrelser

En af de ahaoplevelser, en dagbog kan give, er forskellen mellem den portionsstørrelse, der er angivet på en varedeklaration og den portionsstørrelse, man indtager. Din sædvanlige portion pasta svarer måske i virkeligheden til tre portioner. Det betyder ikke, at du for evigt skal veje dine portioner, men det kan være givende i starten for at få en idé om, hvor kalorierne kommer fra. Det giver dig nemlig et grundlag til at handle anderledes.

Hold øje med kalorierne løbende

Det kan være en god idé at notere, hvad du spiste, lige efter du spiste det, men det betyder ikke, at du skal rende rundt med en læderindbundet dagbog overalt. For løbende at øje med om du er ved at overskride dine daglige antal kalorier, kan du logge din kost i Kostdagbogens app, der indeholder interaktive redskaber som kalorietæller, vægttracker og mulighed for oprettelse af personlige måltider. Når du først engang har kortlagt dine kaloriesyndere, kan du skabe nye, sundere rutiner via appen, som på den måde kan hjælpe dig med ikke at glide tilbage i de gamle mønstre, der forårsagede din vægtstigning.

Prøv I FORM Kostdagbog 5 dage gratis 

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor vil du helst tilbringe sommerferien?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: