Mavecamp - del 1

Er du klar til at få en stærk og veltrænet mave, så tag dit første skridt med del 1 af vores effektive mavecamp, der tager dig fra begynder til bomstærk trin for trin.

Træn med på video

En stærk mave er helt essentiel for at have en krop, der fungerer. Og det er heldigvis ikke kompliceret at træne den. Med I FORMs onlinetræning får du blandt andet træningsvideoer, der styrker maven. Du kan bruge videoerne derhjemme eller på farten.

GÅ TIL VIDEOEN

I FORMs mavecamp forløber over i alt seks dele. I hver del får du to øvelser, som styrker alle mavens muskler samt kernemuskulaturen. Øvelserne stiger i sværhedsgrad fra gang til gang, og hænger du i, kan du glæde dig til en stærkere mave, god holdning og bedre præstationer til træning.

1. PRES PÅ KNÆ

A Lig på ryggen med benene samlet i 90-graders vinkel, og lad tæerne pege fremad. Placér hænderne på øverste del af lårene med flade håndflader.

B Løft hoved, skuldre og øvre ryg fri fra gulvet. Pres så dine hænder mod lårene, samtidig med at du også presser lårene mod hænderne.

Jo mere du skubber lår og hænder mod hinanden, jo hårdere bliver øvelsen.

Kvinde laver maveøvelse
© Jakob Helbig

2. WINDSHIELD WIPERS

A Lig på ryggen med benene samlet i 90-graders vinkel. Stræk armene ud til hver side med håndfladerne opad.

B Sænk stille og roligt benene ned til den ene side, mens du fortsat holder dem i 90-graders vinkel, og overkroppen bliver i gulvet. Løft dem så kontrolleret tilbage til midten, og skift til modsatte side. Vær opmærksom på ikke at bruge armene til at presse ned i gulvet for at få hjælp, men lad maven gøre arbejdet. Kom kun så langt ned til siden, som du kan kontrollere. Træk vejret ind på vej ned, og pust ud på vej op. Hvis øvelsen føles for nem, kan du have strakte ben i stedet.

Sørg for, at dine knæ hele tiden er i lige linje med hofterne.

Kvinde laver maveøvelse
© Jakob Helbig