Kvinde i hvidt undertøj med målebånd om maven
© Colourbox

De 3 bedste tips til en flad mave

Vi har samlet de mest simple tips til flad mave. Tjek dem her!

4. oktober 2016 af Anja Bruneskjold

Du ved allerede, at træning, sund kost og et minimum af sukker, er den bedste kur, hvis du vil have flad mave. Disse 3 tips er nu klart de vigtigste.

Spise mindre portioner

Det er særligt til morgen- og aftensmad, man kommer til at overspise. Det er nemlig ikke meningen, du skal være supermæt, når du er færdig med at spise. Egentlig skal du bare ikke være sulten længere. Det lyder måske banalt, men prøv at øse halvdelen af, hvad du plejer op på tallerkenen. Hvis du stadig er sulten efter 20 minutter, kan du øse en lille smule mere op. På den måde finder du ud af, hvor store portioner, du i virkeligheden bør spise.

Undervurder ikke, hvor meget de ekstra kalorier faktisk påvirker din vægt - og din mave.

Lav maveøvelser, der giver mening

Og sats i stedet på planken! Plankeøvelsen er nemlig virkelig effektiv, hvis du gerne vil styrke dine mavemuskler. Derudover træner du faktisk også andre muskler i kroppen. Fx får du også tonede arme og stærk ryk med denne effektive øvelse.

Hold igen med det hvide brød

Selvom du ikke har glutenallergi, kan du alligevel godt blive oppustet af for meget gluten – eller blot af for meget hvidt brød. Alt med måde. Og sommetider er det faktisk bedst at undgå hvedemel eller nøjes med at spise rugbrød, hvor indholdet af hvedemel er minimalt. Derudover bør du ikke undervurdere, hvor meget kiks og kager påvirker din mave og dine tarme. Det er nemlig kalorier, du nemt glemmer at tælle med i regnskabet. Og så bliver jagten på den flade mave altså lidt hårdere.

Få flere gode råd til en flad mave her

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler