Få din kost justeret

Spiser du forkert? Har du svært ved at holde vægten? Så få en professionel diætist til at analysere dine kostvaner.

29. juni 2015 af I FORM-redaktionen

Diætisten kan afdække fejl og mangler i din kost, give forslag til måltidsjusteringer og meget andet. Resultatet er typisk et vedvarende vægttab på ca. 1 kg om ugen.

Særligt egnet, hvis du

har en mistanke om at du spiser forkert. Men selvom du mener, at du spiser fornuftigt, kan diætisten ofte afdække ganske små fejl i dine vaner, der er skyld i, at du vejer for meget. Gennem rådgivning og forslag til justeringer kan I sammen få justeret din kost, så den harmonerer med din hverdag.


Sådan gør de:

Diætisten vil som udgangspunkt veje dig, måle din højde og foretage en professionel vurdering af dit overvægtsproblem. Derefter vil han/hun tage en snak med dig, om dine egne forventninger og komme med sin vurdering.

Når I er blevet enige om målsætningen vil diætisten typisk foretage en kostanamnese. Bag det lidt mystiske ord gemmer sig en analyse af dine nuværende kostvaner. Med udgangspunkt i dette, vil diætisten komme med gode forslag til, hvordan du kan justere kosten i en mere hensigtsmæssig retning.

Forslagene tager hele tiden udgangspunkt i dine smagspræferencer og din hverdag, og derfor bliver planen skræddersyet til dig. Efter sammen at have skitseret rammerne for en personlig kostplan, udformer og næringsberegner diætisten planen på EDB, så han/hun kender indholdet af kalorier, vitaminer, mineraler m.v. Samtalen slutter sjældent her, for diætisten vil som regel også komme ind på motion, gode idéer til indkøb og madlavning, opskrifter, vægtkontrol og meget mere, og du vil ligeledes få udleveret noget informativt vejledningsmateriale, som du kan få med hjem og læse igennem i ro og mag.

Nogle diætister vil efter endt vejledning sende dig hjem, og så må du ellers klare dig selv, men andre tilbyder deres kunder at komme til kontrolvejning en gang om ugen, så de kan følge deres vægttab og hjælpe dem med at holde motivationen oppe. Dette er helt klart en fordel, der kun overgås af regelmæssige gruppemøder hos diætisten, hvor 5-10 overvægtige mødes ca. hver fjortende dag til kontrolvejning og gruppemøde. Her vil I typisk tale om, hvordan det går og hvilke problemer, der har været siden sidst, og diætisten vil rådgive og vejlede jer.

Samhørigheden i gruppen er med til at holde motivationen oppe, ikke mindst fordi vægttabet ikke længere bliver en ensom kamp. Derfor er resultaterne også særdeles gode, så længe i kommer til møderne. Vægttab op til 25 kg på fire måneder er ikke umulige, men det kan svinge meget, fra person til person.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad hjælper dig til at slappe af i en travl hverdag?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: